• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimtys tūkstančių žmonių Lietuvoje pritarė iniciatyvos „Augink atsakingai“ organizuotai visuomenės pažangos akcijai „Nereikia diržo!”.

REKLAMA
REKLAMA

Į akciją įsitraukė ir idėjai skatinti kūrybiškos jaunosios kartos ugdymą pritarė mažiausiai 200 šalies mokyklų, didžiųjų Lietuvos miestų savivaldybių vadovai, apie 40 verslo įmonių bei kitų organizacijų, būrys žinomų meno, kultūros ir televizijos žmonių.

REKLAMA

Nuo lapkričio pradžios akcijos dalyviai iš 12 didžiųjų šalies miestų - Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus, Telšių, Tauragės, Mažeikių, Druskininkų ir Utenos - akcijai padovanojo daugiau nei 3500 nereikalingų diržų.

„Nereikia diržo!” organizatorių – mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ ir visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ – vertinimu, aktyvus žmonių įsitraukimas rodo visuomenės pritarimą akcijos žiniai: kūrybiškesni auga vaikai, auklėjami be fizinių bausmių.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos atvirukuose bei internete išsakyta daugiau nei 10 tūkst. vaikų ir jų tėvelių pasiūlymų, kaip kūrybiškai panaudoti padovanotus diržus. Remiantis pasiūlymais, iš padovanotų diržų kitų metų pradžioje bus kuriami ir vėliau Vilniaus viešosiose erdvėse eksponuojami ypatingi daiktai.

Iš diržų juos kurs akcijai pritariantys kultūros, meno, televizijos žmonės. Palaikymą akcijai jau išreiškė Edita Mildažytė, Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, Rolandas Vilkončius, Aleksandras Pogrebnojus, Nerijus Juška, Livija Gradauskienė, Vytautas Rumšas, Karina Krysko, Laura Imbrasienė, Eva, Rimas Valeikis, Gabrielė Martirosianaitė, Laima Tamulytė, Inga Grubliauskienė, Andrius Butkus ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūrybingos kartos ugdymą skatina ir akciją globoja LR Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Akciją organizuoja „Augink atsakingai“ iniciatoriai mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ ir visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Į akcijos organizavimą įsitraukė ir dvi didžiausios jaunimo organizacijos - Lietuvos skautija bei Lietuvos moksleivių parlamentas.

Daugiau informacijos apie akciją, nuotraukų bei vaizdo filmų rasite iniciatyvos “Augink atsakingai“ interneto svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų