• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie sienos su Rusija sulaikyti trimis automobiliais rūkalus iš Rusijos gabenę kontrabandininkai. Per pasieniečių atliktas kratas į pareigūnų rankas pateko dar keli rūkalų kroviniai bei du ginklai.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės operatyvininkai, Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ir Bardinų užkardos pasieniečiai kelyje Panemunė-Mikytai patikrinti stabdė du "Audi" markės automobilius. Automobiliai ką tik į Lietuvą buvo įvažiavę per Panemunės kontrolės punktą. Turėta žinių, kad šiomis transporto priemonėmis gali būti gabenami neteisėti kroviniai.

REKLAMA

Mašinas vairavę asmenys ignoravo pareigūnų reikalavimą sustoti ir padidino greitį.

Atokiau buvusi kita pasieniečių grupė panaudojo priverstinio stabdymo priemonę - dygliuotą juostą, vadinamą "ežiu".

Abu "Audi" automobilius pradurtomis padangomis VSAT pareigūnai sulaikė už kilometro, netoli Pagėgių savivaldybės Piktupėnų kaimo.

Sulaikymo metu "Audi A8" vairavęs dvidešimtmetis tauragiškis pasipriešino pareigūnams, todėl prieš jį buvo panaudotos specialiosios priemonės - ašarinės dujos. Vaikinas jėga buvo ištemptas iš automobilio ir surakintas antrankiais.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilyje pareigūnai rado 3700 pakelių cigarečių su rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Kitame pasieniečių sulaikytame automobilyje, "Audi A6", kurį vairavo 24-erių tauragiškė, rasti beveik 4 tūkst. pakelių cigarečių. Sulaikoma moteris nesipriešino.

Tuo pat metu kelyje Panemunė-Tauragė buvo sustabdytas Tauragės link važiuojantis automobilis "Peugeot 406", kurį vairavo 42-ejų minėto miesto gyventojas. Jis taip pat iš Rusijos neseniai buvo įvažiavęs per Panemunės punktą.

Mašinoje pasieniečiai rado 80 pakelių įvairių cigarečių su rusiškomis banderolėmis, 10 puslitrinių butelių alkoholinių gėrimų bei keturias plastmasines 30 l talpas su dyzelinu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pagėgių rinktinės operatyvininkai atliko kratas butuose Tauragėje bei keliose sodybose Tauragės rajone.

Per jas rasta daugiau kaip pustrečio tūkstančio pakelių įvairių cigarečių ir 11 butelių alkoholinių gėrimų. Visos akcizinės prekės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio banderolėmis. Be to, aptiktas revolveris bei pistoletas.

Vienos kratos Tauragėje metu neblaivus namo savininkas, 45 metų vyras, trukdė atlikti procesinius veiksmus bei sudaužyto butelio šuke įpjovė ranką VSAT operatyvininkui. Medikai pasieniečiui susiuvo pjautinę žaizdą.

REKLAMA

Pareigūną sužalojusiam vyrui nustatytas 1,83 promilės girtumas. Jis perduotas policijos pareigūnams.

Visi trys automobilius vairavę tauragiškiai dvi paras praleido areštinėje, iš kurios, pareiškus įtarimus kontrabanda, buvo paleisti. Jiems skirtos kardomosios priemonės - rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų