• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dukart olimpinis ir dukart pasaulio bei Europos disko metimo čempionas Virgilijus Alekna po truputį jau rengiasi naujajam sezonui ir labai laukia susitikimo su pagrindiniais varžovais.

REKLAMA
REKLAMA

„Šių metų sezonas tikrai nebuvo labai geras. Būtų buvęs netgi blogas, jei ne pergalė geriausių sezono pasaulio lengvaatlečių varžybose. Pirmoji vieta Graikijoje suteikė džiaugsmo bei pasitikėjimo, kurį lyg ir buvau jau praradęs“, – sakė V. Alekna.

REKLAMA

„Pasirengimą naujajam sezonui pradėjau kupinas entuziazmo. Labai laukiu susitikimų su tais vyrukais, kurie neleido man užkopti ant prizininkų pakylos Berlyne. Degu noru jiems atsirevanšuoti,“ – tikino lietuvis.

Kaip žinoma, V. Alekna šių metų pasaulio čempionate Vokietijoje liko ketvirtas. Lietuvį pranoko vokietis Robertas Hartingas, lenkas Piotras Malachowskis ir estas Gerdas Kanteris.

V. Alekna teigė, kad kito sezono pagrindinės varžybos jam bus Europos čempionatas Barselonoje (Ispanija).

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad kitas sezonas bus gana įdomus, juolab, kad vyks naujos „Deimantinės lygos“ varžybos. Tačiau man pagrindinės varžybos liks Europos čempionatas.

Jei nebus traumų ir treniruočių procesas bus sklandus, tikiuosi medalio. Noriu garbingai pasirodyti šiose varžybose. Juk esu dabartinis Europos čempionas“, – pažymėjo geriausias šių metų Lietuvos lengvaatletis.

V. Alekna taip pat sakė, kad jis nori iškovoti teisę atstovauti Europai rugsėjo pradžioje Kroatijoje vyksiančiose pasaulio taurės varžybose. Anot Virgilijaus, tam reikia Europos čempionate užimti pirmąją arba antrąją vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Alekna sakė, kad kitą sezoną ketina dalyvauti tik Europoje vyksiančiuose „Deimantinės lygos“ varžybų etapuose. „Aš jau ne tokio amžiaus, kad nuolat važinėčiau iš vieno pasaulio krašto į kitą. Dalyvausiu tik Europos etapuose, ir to man pakaks“, – teigė 37 metų vilnietis.

V. Alekna teigė, kad šie metai jam nebuvo sėkmingi dėl persekiojusių nedidelių traumų.

„Po Pekino olimpinių žaidynių turėjau problemų su sveikata. Nelengvas laikotarpis truko labai ilgai. Tik įpusėjus sezonui pajutau, kad traumos nebekamuoja ir per treniruotes bei varžybas galiu atiduoti visas jėgas, – pasakojo tituluotasis disko metikas. – Kita vertus, gal gera ir ta ketvirtoji vieta pasaulio čempionate. Metų pradžioje turėjau būti didelis optimistas, kad būčiau galėjęs pasvajoti apie tokią vietą“>

REKLAMA

V. Alekna pasidžiaugė, kad šiuo metu jis jaučiasi labai gerai. „Niekas nebeskauda, esu visiškai sveikas. Kažkaip keista, kad prieš metus buvo blogai, o dabar viskas gerai. Labai laukiu pirmosios stovyklos, kurioje jau treniruosiuos visa jėga“, – sakė disko metikas.

Sausio pradžioje V. Alekna vyks treniruotis į Lenkiją. Pirmoji stovykla truks tris savaites. Vėliau Virgilijus Lenkijoje ketina dalyvauti dar dviejose stovyklose, o po jų, galbūt, vyks treniruotis į Ispaniją.

V. Alekna sakė, kad pirmosios sezono varžybos jo laukia gegužės mėnesį. Iki birželio 10 dieną Romoje (Italija) vyksiančio „Deimantinės lygos“ etapo Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės lyderis turėtų dalyvauti dvejose varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų