• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Technologija paremta feromono – kvapą perduodančio junginio – atpažinimu išsigandusio žmogaus prakaite.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrėjai tikisi, kad „baimės daviklis“ patikrinimo punktuose padės nustatyti pakenkti besirengiančius asmenis, rašoma britų dienraščio „The Telegraph“ interneto svetainėje.

REKLAMA

Teroristai, kurie planuoja užgrobimus ar žmogžudystes, narkotikų prekeiviai bei kiti nusikaltėliai paprastai jaučia baimę būti išaiškinti. Nors iš išorės jie galėtų atrodyti ramūs, organizmas išsiduoda kitais signalais.

Šiuo metu mokslininkų atliekami tyrimai dar yra ankstyvoje stadijoje, tačiau jų tikslas – sukurti „užuodžiančio“ prietaiso prototipą per dvejus ar trejus metus.

Įrodymų, kad baimės kvapas iš tiesų egzistuoja, pernai yra pateikę JAV mokslininkai, kurie analizavo dvidešimties pirmakarčių parašiutininkų pažastų išskyras.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrėjai taip pat nustatė, kad kiti asmenys nesąmoningai reaguoja į įsibaiminusio žmogaus prakaito kvapą.

Britų mokslininkai dabar planuoja sukurti atitinkamą saugumo sensorių sistemą.

Komandos vadovė, profesorė Tong Tun žurnalui „The Engineer“ sakė: „Iššūkis slypi specifinio chemikalo, kuris išduoda žmogaus baimę, charakterizavime ir identifikavime. Ypač tą baimę, kuri susijusi su nusikalstamais veiksmais“.

Taip pat bus analizuojamos galimos kliūtys sukurti patikimą technologiją, pavyzdžiui, kvepalai ar žmonių organizmų nevienodumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų