• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį per Vilnių nusirito protestų banga. Protestavo pensininkai, medikai, policininkai, mokytojai ir bibliotekų darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji savo nepasitenkinimą pareiškė pensininkai. Ketvirtadienį piketuoti prie Seimo susirinkusiems pensininkams socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas aiškino, kad pensijas vis tiek teks mažinti, o Vyriausybė problemos sprendimo nuolat ieško kartu su pensininkų organizacijų vadovais.

REKLAMA

Tuo tarpu patys piketuojantys pensininkai teigia, kad Vyriausybė derasi tik su jai palankiomis organizacijomis, o į likusių žmonių nuomonę neatsižvelgiama.

Prie Sveikatos apsaugos ministerijos ketvirtadienį rinkosi medikų bendruomenė. Su piketuotojais išėjęs susitikti ministras Algis Čaplikas buvo palydėtas švilpimu ir gėdintas šūksniais "Gėda!".

Valdžios dėmesį į neteisėtai priimtus sprendimus, kurie turį būti atšaukti, mėginta atkreipti plakatais "Šilta kėdė brangesnė už žmogaus likimą", "Vyriausybės nutarimas: darbas be mokesčio iki gyvos galvos", "Sveikatos apsaugos ministerijai proto krizė". Buvo nešiojamas ir popierinis ministro lavonas su užrašu "Nutarimas bus atšauktas tik per mano lavoną".

REKLAMA
REKLAMA

Prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) protestavę pareigūnai vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui įteikė kruvinus angelo sparnus.

Nuo vidurdienio priešais VRM, Katedros aikštėje, piketavo apie kelis šimtus policijos, priešgaisrinės ir sienos apsaugos pareigūnus vienijančių profsąjungų atstovų. Jie laikė plakatus su užrašais "Skurdui - ne", "Negriaukite vidaus reikalų sistemos", "Basi pareigūnai - nesaugūs žmonės".

Akcijos dalyviai Angelų sargų (policijos) dienos išvakarėse reikalavo R. Palaičio atsistatydinimo ir įteikė atminimo, atsisveikinimo dovaną - nukirptus kruvinus angelo sparnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie Švietimo ir mokslo ministerijos ketvirtadienį piketuoti dėl mažinamų atlyginimų susirinkusius mokytojus švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ramino, ragindamas suvokti, kad sunkmetis užgriuvo visą šalį, ir teisinosi, kad jo paties atlyginimas sumažėjo perpus.

Nors Vyriausybė deklaruoja, kad pedagogų atlyginimai laikinai mažinami 8 proc., piketuoti susirinkę švietimo sistemos darbuotojai teigia, kad realiai darbo užmokestis mažėja 20 proc. ar dar daugiau.

Mokytojai sako, kad 8 proc. mažinamas tik darbo užmokesčio fondas, tačiau, įskaitant tai, kad dėl mažėjančio vaikų skaičiaus, jungiamų mokyklų ir didinamų klasių mažėja jų darbo krūvis, menksta ir atlyginimai.

REKLAMA

Lietuvos bibliotekininkų sąjungos nariai - iš visų Lietuvos apskričių, miestų suvažiavę viešųjų, mokyklų ir kitų bibliotekų darbuotojų delegatai iškėlė savo reikalavimus ir juos įteikė kultūros ministrui Remigijui Vilkaičiui.

 Piketo dalyviams, daugiausia moterims, skanduojant "Bailiai!", iš ministerijos pastato išėjęs ministras R. Vilkaitis pakvietė visus užeiti į vidų. Vienai iš bibliotekininkių pasiskundus, kad greitai ji ir jos kolegės neturės iš ko nusipirkti kojinių, ministras pažadėjo kojines moterims nupirkti.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų