• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas teigia, kad savo patarėją Kęstutį Rupulevičių išleido tėvystės atostogų, nes neturėjo kitos išeities, tačiau dabar ieško galimybių, kaip jį atleisti iš darbo, nepaisant tėvystės atostogų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Vyriausybės valandos Seime metu paklaustas, kodėl K. Rupulevičiaus, kuris įtariamas Vilniuje visureigiu nuvertęs šviesoforą ir pasišalinęs iš įvykio vietos, nebuvo atleistas iš karto kaip praradęs politinį pasitikėjimą, ministras teigė, kad "politinis pasitikėjimas vien pagal žiniasklaidos pranešimus neprarandamas".

REKLAMA

"Kol vyko ta istorija, jis pasiprašė išleidžiamas tėvystės atostogų. Neturėjau kito pasirinkimo, kaip tik sutikti su tuo noru", - sakė G. Kazlauskas.

Tiesa, ministras pripažino, kad K. Rupulevičiaus istorijai apaugus naujomis detalėmis politinį pasitikėjimą patarėjas prarado.

Pagal įstatymus, tėvystės atostogose esančio darbuotojo atleisti negalima. Tačiau G. Kazlauskas teigė, kad Valstybės tarnybos departamentui ir Teisingumo ministerijai pavesta tokią galimybę išsiaiškinti.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimo, kuriuo įtariamas aplinkos ministro patarėjas K. Rupulevičius.

Policijos duomenimis, praėjusią savaitę Vilniuje dienos metu automobilis "Toyota Land Cruiser" sankryžoje trenkėsi į šviesoforą, jį nuvertė ir iš įvykio vietos pasišalino. Pirminiais duomenimis, automobilį galimai vairavo K. Rupulevičius, o išperkamąją nuomą už minėtąjį automobilį, leisdama parlamentinei veiklai skirtus pinigus, moka K. Rupulevičiaus žmona, Seimo narė Asta Baukutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį viename iš Vilniaus autoservisų buvo rastas ir visureigis "Toyota Land Cruiser", kuriuo, kaip įtariama, K. Rupulevičius sankryžoje nuvertė šviesoforą ir pasišalino iš įvykio vietos.

Autoservise buvo keičiamos avarijos metu apgadintos visureigio dalys.

Tuo tarpu opozicinės socialdemokratų ir „tvarkiečių“ frakcijos svarsto galimybę ruošti apkaltą parlamentarei, Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narei Astai Baukutei. „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos seniūno Seime Valentino Mazuronio nuomone, melavimas pareigūnams ir daiktinių įrodymų slėpimas yra „pakankamas pagrindas apkaltai“.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų