• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkosaugos specialistai pripažįsta, kad Palangos centrinis paplūdimys yra kritinės būklės, tačiau imtis skubių priemonių neketinama.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėti paplūdimį žadama tik pavasarį.

Centrinis Palangos paplūdimys ties pėsčiųjų tiltu nukentėjo rugsėjo pradžioje. Dabar bangos toliau ardo apsauginį kopagūbrį.

REKLAMA

Kasmet kopoms tvarkyti Vyriausybė skiria apie 0,5 mln. litų, tačiau šiemet Klaipėdos apskrities viršininko administracija negavo nė lito. Už Aplinkos ministerijos skirtus 300 tūkstančių litų sutvarkytos tik saugomų teritorijų, Kuršių nerijos ir Pajūrio regioninio parko kopos.

„Į tai reikia žiūrėti truputį ramiau, nes tai yra gamtos dėsnis. Nieko gero neduotų, jei dabar pultume su šakomis ir traktoriumi lyginti kopų“, – teigia Laimutis Budrys, Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos universiteto mokslininkai sako, kad atkovoti paplūdimį ir sustabdyti apsauginio kopagūbrio eroziją geriausiai padėtų į bangų išplautą ruožą atvežtas smėlis.

Jie taip pat siūlytų nagrinėti galimybę ruože statyti povandeninius bangolaužius.

Smėliu pamaitinus Palangos paplūdimio ruožą į pietus nuo pėsčiųjų tilto, paplūdimys praplatėjo beveik 50 metrų. Apie 200 kubinių metrų smėlio planuojama atvežti ir į rugsėjo pradžioje nuplautą ruožo dalį.

„Kitų metų pavasarį žadame pradėti vežti smėlį“, – sako Vaidotas Linkus, Klaipėdos apskrities viršininko administracijos sekretorius.

Šis projektas, kurio vertė apie 19 mln. litų, finansuojamas iš Europos Sąjungos fondų.

Marija Gabrienė

LTV naujienų tarnyba

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų