• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vykusiame neeiliniame „Lietuvos energijos“ akcininkų susirinkime nuspręsta leisti steigti dukterines bendroves, kurių viena užsiims elektros energijos perdavimo, o kita – elektros energijos tiekimo veikla.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos energijos“ valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus Aloyzo Koryznos teigimu, šie veiksmai vykdomi atsižvelgiant į 2009 m. liepos 13 d. patvirtintą Europos Parlamento ir Tarybos Direktyvą dėl elektros energijos vidaus rinkos bendrųjų taisyklių. „Pagal šią Direktyvą, perdavimo sistemos operatorius turi būti nepriklausomas nuo kitos energetikos įmonės veiklos, t. y. perdavimo sistemos valdymas turi būti atskirtas nuo gamybos ir tiekimo taip atskiriamos su elektros energijos perdavimu nesusijusios veiklos“, – sakė A. Koryzna.

REKLAMA

Direktyvoje numatyta Europos Sąjungos šalims leisti pasirinkti iš trijų energetikos bendrovių veiklos išskaidymo galimybių: visiško elektros perdavimo sistemos nuosavybės atskyrimo, nepriklausomo sistemos operatoriaus suformavimo arba nepriklausomo perdavimo operatoriaus suformavimo. Pasak A. Koryznos, perdavimo tinklo veiklą nuo gamybos ir tiekimo veiklos jau yra atskyrusios dauguma Europos Sąjungos šalių.

„Lietuvos energija“ teigia siekianti pasiruošti visoms galimoms alternatyvoms, sprendimą dėl konkrečios alternatyvos taikymo priims Lietuvos Vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA

Akcininkų susirinkime taip pat pritarta papildomoms investicijoms į Kauno HE (3 mln. 720 tūkst. litų) ir Kruonio HAE (690 tūkst. litų) būtinoms rekonstrukcijoms tęsti ir veiklai užtikrinti, taip pat bendrovės valdybai pavesta aptarti investicijų priskyrimą ir kitus su tuo susijusius klausimus rengiant šių filialų atskyrimo sąlygas.

Apie AB „Lietuvos energija“

AB „Lietuvos energija“ atlieka elektros energijos perdavimo (110-330 kV įtampos) tinklo savininko, sistemos operatoriaus ir rinkos operatoriaus funkcijas bei siekia užtikrinti elektros energijos perdavimo ir energetikos sistemos stabilumą Lietuvoje. Bendrovė vykdo vieną pagrindinių Lietuvos elektros energetikos strategijos tikslų – integraciją į bendrą Europos elektros sistemą ir elektros rinkas, aktyviai dalyvauja Europos elektros perdavimo sistemos operatorius vienijančios organizacijos ENTSO-E veikloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų