• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio galingieji ilsisi (2)

Kaip vasarą leidžia įtakingiausi pasaulio politikai? Angela Merkel kopia į kalnus Italijoje, o Silvijus Berluskonis demonstruoja solidarumą su žemės drebėjimo aukomis ir stengiasi taisyti įvaizdį.

REKLAMA
REKLAMA

Tęsiame antrąją pasakojimo apie politikų atostogas dalį. Pirmąją skaitykite čia.

Angela Merkel – Alpių užutėkis

Kaip ir dauguma vokiečių Vokietijos kanclerė Angela Merkel su vyru Joachimu Saueriu per atostogas važiuoja prie jūros arba kopia į kalnus. Praeitas atostogas pora praleido Iščijoje – vulkaninėje Tirėnų jūros saloje, o šiemet laipioja po Alpes Suldene, Pietų Tirolio provincijoje.

REKLAMA

Suldeno seniūnija internetiniame puslapyje neslepia džiaugsmo: „Suldene viską stengiamės daryti profesionaliai ir diskretiškai, kad kanclerė galėtų visiškai mėgautis atostogomis. Vis daugiau įžymių žmonių aplanko mūsų miestelį. Net neseniai miręs popkaralius Maiklas Džeksonas 2001 m. praleido čia kelias dienas“.

Suldenas – įsikūręs 1900 m. virš jūros lygio. Jame galima rasti 11 kopinėjimo takų ir keturiolika 3000 m. aukščio siekiančių viršūnių. Dėl savo nuošalios vietovės, Suldenas vieno laikraščio buvo pramintas „Tirolio Sibiru“, kur ūkininkai pietauja su lokiais, o vaikai jodinėja ant vilkų nugarų. Miestelyje gyvena vos 400 vietinių.

REKLAMA
REKLAMA

Suldeno atstovų paklausus, ką gi veikė ponia Merkel atostogų metu, šie atrėžia: „žinoma, kad dalyvavo kalnų turuose!”. Pasirodo, kanclerė įkopė į 3300 m. siekiančią viršukalnę. Politikė džiaugiasi tyru kalnų oru ir nuošalumu. Miestelio atstovai žurnalistams pabrėžė, jog už viską ji mokėsi pati. Suldenui nebuvo leista sumokėti net už vieną kalnų keltuvo bilietą.

Po atostogų Merkel laukia tikras išbandymų metas. Rugsėjį vyks Bundestago rinkimai. Juose stiprybės reikės daugiau nei Alpėse.

Gordonas Braunas – liko gimtinėje


Kol dar nebuvo Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas, Gordonas Braunas atostogoms rinkdavosi JAV. Ypač jam patiko baltieji Cape Cod‘o (pusiasalis Masačusetse) paplūdimiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet visai greta (Oaks Bluffse) ten ilsisi ir Barakas Obama. Spauda juokauja, jog abu lyderiai būtų galėję turėti daug bendrų atostogų nuotraukų. Tačiau G.Braunas pasielgė priešingai ir nusprendė atostogas praleisti tėvynėje. Ko gero, taip jis dar labiau norėjo pabrėžti skirtumą tarp savęs ir pirmtako Tonio Blairo, kuris atostogas praleisdavo tai su Cliffu Ričardsu, tai su Italijos premjeru Silviju Berluskoniu.

Tai jau trečios ministro pirmininko atostogos, praleidžiamos gimtinėje. Tiesa, jis kasmet keičia atostogų vietą. Prieš dvi vasaras kelias valandas (!) džiaugėsi Anglų kanalo vaizdais pietiniame Bornmute. Iš šių atostogų politiką atšaukė kruvinieji liepos septintosios išpuoliai Londono metro. Dar prieš metus G.Braunas važiavo prie Šiaurės jūros. Tačiau ir čia poilsio buvo nedaug: premjero laukė privatus fitneso treneris, padėjęs šiam atsikratyti nereikalingų kilogramų.

REKLAMA

Šiais metais Braunas atostogas praleisti nusprendė „Ežerų rajone“ (Lake district – ang.), vaizdingoje ežerų ir kalnų karalystėje. Vietinio turizmo direktorius negailėjo pagyrų premjero pasirinkimui. Pasak jo, „ežerų rajonas“ puikiai tinka atgauti dvasinę pusiausvyrą.

Kaip tai Braunui pavyksta – nėra aišku. Jau daugiau nei savaitę jis dingęs iš paparacų objektyvų.

Silvijus Berluskonis – taiso įvaizdį

Atostogos turėtų atitikti politiko įvaizdį. Būtent juo šią vasarą labiausiai susirūpinęs yra Italijos premjeras Silvijus Berluskonis. Po to, kai pastaraisiais mėnesiais spaudoje politiką lydėjo tokie žodžiai kaip „mažvaikis“, „skyrybos“ ir „tvirkintojas“, jis nusprendė: vasara bus asketiška, rami ir šeimyniška.

Pirmiausia, Berluskonis planuoja gerinti sveikatą savo rezidencijoje Milane. Tam reikalui jau pasamdyti trys privatūs gydytojai. Kitą dalį atostogų jis teigia praleisiantis žemės drebėjimo nusiaubtoje L‘Akviloje, Abrucų regione. Taip skandalingasis politikas nori pademonstruoti solidarumą su žemės drebėjimo aukomis. Finalinėje atostogų dalyje nebus apsieita ir be garsiosios „Villa Certosa“ Sardinijoje. Tačiau spėjama, jog šįkart premjeras kruopščiai rinksis, ką kviesti į laukinius vakarėlius. Dar vieno masalo žurnalistams jam tikrai nereikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų