• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien šešios verslo ekspertų bendrovės paskelbė apie bendrą ne pelno siekiančią iniciatyvą ir tam tikslui įkurtą „Baltic Institute of Corporate Governance“ (BICG). Taip tikimąsi pagerinti Baltijos regiono verslo ir visuomenės suvokimą apie bendrovių valdymą ir jo svarbą.

REKLAMA
REKLAMA

BICG vykdomojo komiteto pirmininkė, NASDAQ OMX Vilnius valdybos pirmininkė Arminta Saladžienė ; tikina, kad ekonominio nuosmukio akivaizdoje bendrovių veiklos skaidrumas, efektyvi kontrolė, kompetentingi ir turintys sprendimo galią valdymo organai yra ypač svarbūs. Anot  komiteto pirmininkės, gera kompanijų valdymo praktika lemia geresnius verslo rezultatus ir taip prisideda prie visuomenės gerovės.

REKLAMA

BICG Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje veiklą pradeda, profesionalių tarybos ir valdybos narių rengimo programos Baltijos šalyse pristatymu. Programos metu po vieną praktinį seminarą vyks kiekvienoje Baltijos šalių sostinėje. Specialią Stokholmo prekybos rūmų parengtą programą ves patyrę ekspertai iš Skandinavijos.

Toliau plėtodamas savo veiklą BICG pakvies verslo atstovus, visuomenę bei žiniasklaidą įsitraukti į diskusiją aktualiais Baltijos šalių bendrovių valdymo klausimais. Šiuo metu formuojama autoritetinga Baltic Corporate Governance Board (Bendrovių valdymo taryba Baltijos šalyse), kurią sudarys devyni Baltijos šalių verslo lyderiai.

REKLAMA
REKLAMA

Egzaminą raštu išlaikę programos dalyviai bus sertifikuoti kaip profesionalūs tarybos/valdybos nariai.

Bendram tikslui jėgas suvienijo Bonniers Business Press (Verslo žinios, Dienas Bizness ir Äripäev), Ernst & Young, Glimstedt, ISM, NASDAQ OMX Baltijos biržos ir Swedish Chamber of Commerce.

Pirmoji programos dalis vyks lapkričio 6, 7 d. Taline, antroji – lapkričio 13, 14 d. Rygoje, o trečioji – lapkričio 27, 28 d. Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų