• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meksikoje gamtosaugininkai ir šalies jūrų pajėgos uždarė dešimčių metrų ilgio baltutėlio paplūdimio juostą dėl, anot jų, pavogto smėlio.

REKLAMA
REKLAMA

Meksika išleido 19 mln. dolerių, kad pakeistų smėlį Kankūno paplūdimiuose, kuriuos 2005 metais nusiaubė uraganas Wilma. Tačiau didelė dalis smėlio, iškelto iš jūros dugno, nuo to laiko buvo nuplautas ir paskatino kai kuriuos viešbučių ir kitos nuosavybės savininkus pastatyti bangolaužius, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA

Tačiau tokie bangolaužiai dažniausiai tik stumteli smėlio praradimą į paplūdimio juostas už savęs, sulaikydami jį savininko pusėje.

Uždarytoji paplūdimio juosta taip pat yra priešais vieną viešbutį.

„Šiandien mes nutarėme uždaryti šitą piktavališkai gauto, nelegaliai sukaupto smėlio juostą. Šis viešbutis sakydavo turistams: „Atvykite, mes turime smėlio, kiti viešbučiai jo neturi, nes mes jį pavogėme“, – teigė Meksikos generalinis įgaliotinis aplinkos apsaugai Patricio Patronas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, penki žmonės sulaikyti dėl įtarimų, jog nelegaliai pumpavo smėlį iš jūros dugno į teritoriją priešais „Grand Caribe Real“ viešbutį. Viešbutis taip pat įtariamas nelegaliai pastatęs bangolaužį, kuris trukdė natūraliam smėlio skirstymuisi į kitų viešbučių teritorijas.

Kaltinamo viešbučio rinkodaros skyriaus darbuotojas nurodė, kad niekas negalėtų pakomentuoti tokių įtarimų. Pareigūnai teigia, kad viešbutis ignoravo ankstenius nurodymus išardyti bangolaužį.

Aplink uždarytą paplūdimį būriavosi grupė įširdusių turistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų