• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panaudodamos Europos socialinio fondo (ESF) lėšas, šiemet 840 Lietuvos įmonių tobulins darbuotojų kvalifikaciją. Tai padės prisitaikyti prie sudėtingų sąlygų rinkoje, neprarasti darbo vietų ir kurti naujas, kelti kompetenciją, esant poreikiui persikvalifikuoti. Nuo balandžio mėnesio jau pradėti įgyvendinti 127 projektai, kuriems skirta 127 mln. Lt. Europos socialinio fondo lėšų. Beveik 54 mln. Lt prisideda patys projektų vykdytojai nuosavomis lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp paramą  gausiančių daugiausia projektų iš Vilniaus (54), Kauno (31) ir Telšių (13) apskričių.

REKLAMA

Pagal šią  priemonę bus remiami įmonių darbuotojų ir vadovų  mokymai bei kvalifikacijos kėlimas, mokymo darbo vietoje organizavimas, įmonių personalo specialistų kvalifikacijos tobulinimas, šiuolaikinių personalo valdymo sistemų kūrimas ir diegimas įmonėse, naujų darbo organizavimo formų ir metodų diegimas ir kt.  

Paraiškas teikė ne vien atskiros įmonės, bet ir asociacijos (apie 30 proc.). Pavyzdžiui, Lazerių ir šviesos mokslo ir technologijų asociacija projekto metu numato specifinius darbo įgūdžius diegti įmonių darbuotojams tiek Lietuvoje, tiek ir užsienio valstybėse. Taip pat planuojama kviestis geriausius atskiros srities specialistus į Lietuvą. Informacinių technologijų įmones vienijanti asociacija „Infobalt“ siekia suvienyti informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus įmones ir paskatinti jas dirbti kartu, siekiant geresnių rezultatų bei padėti joms tapti labiau konkurencingomis Lietuvos bei užsienio rinkose.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kuruojama priemonė „Žmogiškųjų  išteklių tobulinimas įmonėse“ vykdoma 2007-2013 metais. Kiti planuojami kvietimai teikti paraiškas pagal šią priemonę – 2010 m. ir 2012 m. Planuojama, kad įgyvendinant priemonę iki 2013 m. bus apmokyta 73 tūkst. asmenų. 80 proc. iš savo darbuotojams tęstinio mokymo kursus organizuojančių įmonių sudarys smulkaus ir vidutinio verslo įmonės.

Siekiant paspartinti priemonės lėšų įsisavinimą bei įgyvendinimą, planuojama finansuoti projektus, kurie Paraiškų vertinimo ir atrankos komisijos sprendimu buvo įtraukti į rezervinį projektų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų