• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis teikia Seimui svarstyti Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimo projektą, kuris turėtų pagerinti eismo saugumą savivaldybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant išaiškinti teisės pažeidimą siūloma suteikti savivaldybės vykdomajai institucijai arba jos įgaliotiems pareigūnams teisę gauti iš asmenų duomenis.

REKLAMA

Galiojančio Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 20 straipsnyje nėra nustatyta teisė savivaldybių vykdomajai institucijai ar jos įgaliotam pareigūnui teisės pažeidimo išaiškinimo tikslais gauti iš asmenų duomenis. Ši teisė suteikta tik policijos pareigūnams.

Priėmus siūlomą pataisą, R. Palaičio nuomone, atsižvelgiant į dabartinę ekonominę situaciją ir policijos pareigūnų trūkumą, racionaliau būtų panaudotos policijos pareigūnų pajėgos, užtikrinant viešąją tvarką ir visuomenės saugumą.

Anot ministro, taip pat būtų suteikta savivaldybių vykdomosioms institucijoms ir jų įgaliotiems pareigūnams teisė dalyvauti užtikrinant eismo saugumą savivaldybės teritorijoje ir teisės pažeidimo išaiškinimo tikslu gauti iš asmenų duomenis. Taip būtų gerinamas eismo saugumas savivaldybių teritorijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų