• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė Didžiosios Britanijos raganų įžvelgė religinę diskriminaciją po to, kai katalikų bažnyčios vadovai uždraudė joms naudotis savo bendruomenės klubo patalpomis, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Sandra Davis, vyriausioji Krištolinio katilo raganų bendruomenės vaidilutė, rezervavo Ponių socialinį klubą Stockporte kasmetinei pagoniškai raganų puotai.

REKLAMA

Bet paskambinus susitarti dėl atsiskaitymo jai buvo pasakyta, jog renginys, nepaisant to, kad bilietai jau atspausdinti, šiose patalpose negali įvykti, ir raganų puotai turi būti surasta kita vieta.

Shrewsbury vyskupijos atstovai pareiškė, kad raganystės ir katalikų etika yra nesuderinami dalykai.

61 metų vyriausioji vaidilutė Sandra taip komentavo šį sprendimą: „Jaučiuosi įskaudinta. Mūsų draugija šokiruota, kad XXI amžiuje gali egzistuoti tokia religinė diskriminacija. Mes esame normalūs žmonės, išpažįstantys žemišką tikėjimą ir tiesiog norintys pasilinksminti. Manėme, kad tarp mūsų ir kitų religijų nebėra tokio atotrūkio, bet dabar matome, kad klaidingi įsivaizdavimai, pavyzdžiui, jog mes aukojame gyvulius, vis dar egzistuoja. Ar bažnyčia tikrina kiekvieno tikėjimą prieš įleisdama juos į klubą? Dabar mes turime ieškoti renginiui kitos vietos, kurioje galėtų tilpti 100 žmonių ir būtų scena pasirodymams. Dabar tai padaryti gali būti išties sudėtinga“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais raganų puota turėjo įvykti spalio mėnesį, Sandra buvo susitarusi išsinuomoti bendruomenės klubą už 175 svarus sterlingų.

Bet jo šventenybė Johnas Joyce‘as iš Srewsbury vyskupijos pareiškė, kad šiam renginiui nebus leista įvykti.

„Parapijos centru leidžiama naudotis tik tiems asmenims ir organizacijoms, kurių vertybės dera su katalikų bažnyčios etika ir mokymu. Šiuo atveju minėtos sąlygos nebuvo patenkintos“, - sakė šventikas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų