• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris), filmuose mušęs, sprogdinęs ir šaudęs priešininkus, pirmadienį (08.18) paskelbė pasirengęs dalyvauti ir kitokio pobūdžio susirėmime - politiniuose debatuose.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš ketinu sudalyvauti debatuose su (gubernatoriumi) Gray Davisu (Grejumi Deivisu) bei kitais svarbiausiais rinkimų kandidatais", - sakoma austrų kilmės aktoriaus, atstovaujančio respublikonams, pareiškime.

REKLAMA

Tačiau A. Schwarzeneggeriui gali tekti atidėti planus, nes du federaliniai teisėjai pradėjo svarstyti atskirus skundus dėl spalio 7 dieną rengiamo valstijos gubernatoriaus atšaukimo ir naujų rinkimų teisėtumo. Vienas ieškinys pateiktas dėl to, kad šešiose apygardose naudojamos pasenusios balsavimo mašinos, kitas - dėl to, kad viena apygarda tinkamai nesilaikė rinkimų procedūrų.

Los Andžele federalinis teisėjas pirmadienį atidėjo sprendimą dėl balsavimo mašinų bylos. Tačiau jis griežtai klausinėjo visuomenines grupes, padavusias ieškinį ir prašančias šešiems mėnesiams atidėti balsavimą, kodėl jos neprieštaravo dėl mašinų per 2002 metais valstijoje vykusius rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kalifornijos rinkėjai lapkričio mėnesį į gubernatoriaus postą perrinko demokratą G. Davisą, tačiau mažiaus nei po metų surengta respublikonų remiama kampanija, kad būtų surengtas balsavimas dėl gubernatoriaus atšaukimo, buvo sėkminga. Pirmasis toks balsavimas valstijos istorijoje paskirtas spalio 7 dieną.

A. Schwarzeneggeris pranešė, kad dėl galimų jo debatų sąlygų derėsis respublikonų Kongreso narys Davidas Dreieris (Deividas Drajeris), jau anksčiau išreiškęs paramą "Terminatoriaus" žvaigždei.

Daugiau kaip savaitę nesiėmęs aktyvių veiksmų, A. Schwarzeneggeris ketina pradėti agresyvią agitaciją. Kaip teigė San Francisko televizijų atstovai, aktorius už beveik ketvirtį milijono dolerių užsisakė laiko 60 sekundžių vaizdo klipams, kurie bus rodomi nuo trečiadienio iki sekmadienio.

Pirmadienį A. Schwarzeneggerio kandidatūrą į gubernatorius Vašingtone parėmė Respublikonų lyderių taryba, o Niujorko valstijos gubernatorius George'as Pataki (Džordžas Patakis) sakė už Holivudo žvaigždės agituosiąs Kalifornijoje.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų