• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai kartu su Kauno teritorinės muitinės Lazdijų kelio posto muitininkais sekmadienio vakare sulaikė kontrabandinių mobiliųjų telefonų siuntą.

REKLAMA
REKLAMA

Keleivinis maršrutinis autobusas "Varšuva - Vilnius" į Lazdijų kelio postą atvyko apie 18.45 val. Jo keleiviai muitininkams pareiškė neturintys įvežti draudžiamų prekių. Tačiau MKT pareigūnai nusprendė detaliau patikrinti autobuso keleivius. Muitinės kriminalistų dėmesį atkreipė nervingas vienos iš keleivių - Lietuvos pilietės J. M. - elgesys. Jos rankinėje buvo rasta keletas maišelių, kuriuose moteris slėpė 22 mobiliuosius telefonus ("Nokia", "Ericsson" ir kt.), 15 akumuliatorių telefonams bei 6 kroviklius.

REKLAMA

Kontrabandinių mobiliųjų telefonų siunta sulaikyta. Ją gabenusi J. M., kuriai gresia administracinė atsakomybė, po apklausos paleista.

Kaip pabrėžia MKT atstovas spaudai, per Lazdijų kelio postą kontrabandinius mobiliuosius telefonus bandoma įvežti nuolat. Muitinės pareigūnai balandžio 27 d. taip pat sulaikė kontrabandinių telefonų siuntą. Tada 15 telefonų "Nokia" iš Lenkijos į Lietuvą bandyta įvežti paslėpus lengvojo automobilio "Audi 80" durelėse įrengtoje slėptuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

MKT pareigūnų žiniomis, pastaruoju metu kontrabandos gabentojai mėgina vis naujus kontrabandos gabenimo būdus: paprastai į Lenkiją vykstama grupėmis vienu automobiliu. Ten kontrabandos kurjeriai jau išsiskirsto ir bando Lietuvos sieną kirsti po vieną, su savimi gabendami nedideles kontrabandos siuntas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų