• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį (08.20) Tėvynės sąjungos prezidiumas išplatino spaudos pranešimą, kuriame teigiama, kad byla dėl “Williams” atėjimo į Lietuvą turi politinį aspektą, o prezidentas Rolandas Paksas kaltinamas “politinių bylų inicijavimo praktika”.

REKLAMA
REKLAMA

“Kaltinimai buvusiems ministrams, kad jie, remdamiesi Vyriausybės nutarimu, pasirašytu tuometinio ministro pirmininko R. Pakso, vykdė jiems pavestus įpareigojimus parafuoti ir pasirašyti sutartis, teisiškai yra visiškai niekiniai, tačiau politiškai gerai apskaičiuoti. Mėginimai per pastaruosius keletą metų "Mažeikių naftos" patirtus nuostolius priskirti neva blogoms sutartims, ekonomiškai taip pat yra niekuo nepagrįsti”, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

Toliau teigiama, jog “labiausiai apgailėtina, kad prezidentas R. Paksas, prieš pusmetį Seime prisiekęs būti visiems vienodai teisingas, dabar Rusijos ir Baltarusijos prezidentų pavyzdžiu imasi tokių politinių bylų inicijavimo praktikos. Belieka tikėtis, kad Generalinei prokuratūrai dar neįteiktas politinių varžovų, su kuriais reikia susidoroti, sąrašas”.

Tėvynės sąjungos prezidiumas kviečia Generalinę prokuratūrą efektyviai ištirti tikrus kriminalinius nusikaltimus, padarytus grobstant "Mažeikių naftos" turtą, ir atsiriboti nuo prezidento pastangų naudotis prokurorais politinėse bylose.

REKLAMA
REKLAMA

“Omni Laikas” primena, kad antradienį po susitikimo su prezidentu R. Paksu generalinis prokuroras Antanas Klimavičius teigė, kad bendrovės "Mažeikių nafta" turto iššvaistymo bylose atsakomybėn bus patraukta iki 20 asmenų, iš jų įtarimai jau pareikšti dviem buvusiems ministrams ir vienam viceministrui.

Kaip anksčiau skelbta, tarp įtariamųjų yra buvęs konservatorių Vyriausybės valdymo reformų ir savivaldybių ministras Sigitas Kaktys. Kitų įtariamų asmenų pavardžių generalinis prokuroras neįvardijo.

Jis teigė, kad "Mažeikių naftos" turto iššvaistymo byloje atliktos visos dokumentinės revizijos bei ekspertizės, byloje yra per 60 epizodų, apie pusė jų susiję su nusikaltimais, įvykdytais prieš "Mažeikių naftos" privatizavimą.

Pasak A. Klimavičiaus, ekspertai yra nustatę, kad tiek prieš "Mažeikių naftos" privatizavimą, tiek ir po jo bendrovė patyrė 1,5 mlrd. litų žalą. Pasak jo, nusikalstamais veiksmais padaryta žala bendrovei vertinama apie 800 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų