• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialliberalai neprieštaraus dėl Felikso Kolosausko paskyrimo Vilniaus apskrities viršininku, tačiau Klaipėdos apskrities viršininkės Virginijos Lukošienės, perbėgusios iš Socialliberalų į Socialdemokratų partiją - laukia nemalonumai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip po pirmadienį vykusio susitikimo Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko kabinete sakė Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas, sutarta, jog per mėnesį bus patikrinta, ar teisėtai Klaipėdos apskrities viršininkė skirstė sklypus.

REKLAMA

"Mes iškėlėme argumentą, kad ji perėjo į socdemų partiją tuomet, kada mes susidomėjome jos veiksmais skiriant įvairius sklypus ir mums kėlė įtarimus atitinkami jos veiksmai. Dar kartą užtikrinome, kad per mėnesį jos veiksmai skiriant sklypus bus patikrinti ir įvertinti, jeigu juos skiriant bus nustatyti pažeidimai", - teigė Seimo Pirmininkas.

A. Paulauskui pritarė ir Vyriausybės vadovas.

"Tikrinant sklypų teisėtumą, o aš turėjau progos susipažinti su sąrašais ir mano paskirta komisija dirba toliau, iškilo klausimas dėl Klaipėdos apskrities lygiu priimtų sprendimų. Iškilo klausimas dėl V. Lukošienės, dabartinės Klaipėdos apskrities viršininkės, ir aš paprašysiu komisijos, kad labai atidžiai pasižiūrėtų, kadangi pajūrio zona yra ypatingai jautri", - po susitikimo, kuriame dalyvavo Naujosios sąjungos ir Socialdemokratų partijų atstovai, pabrėžė A. Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Premjero, jei bus nustatytas piktnaudžiavimas ar aplaidumas, bus atitinkamai vertinama, nepaisant partinės priklausomybės.

Seimo ir Vyriausybės vadovai patikino kad dėl F. Kolosausko paskyrimo nebus jokių trukdžių, o praėjusiame Vyriausybės posėdyje užsienio reikalų ministras Antanas Valionis buvo prieš, nes kandidatūra nebuvo aptarta su koalicijos partneriais.

A. Brazauskas ir A. Paulauskas pažymėjo, kad susitikime buvo kalbėta apie rinkimus į Seimą, iki kurių liko kiek daugiau nei metai. Nors Seimo ir Vyriausybės vadovai kalbėjo, jog rinkimuose bus siekiama, kad partijos tarpusavyje nekonkuruotų ir bus pasidalyta rinkimų apygardomis, Premjeras A. Brazauskas vis tik atkreipė dėmesį, jog artėjant rinkimams galima laukti ir radikalesnių sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Šiuo metu sudaryta darbo grupė, kuri derasi. Yra kalba apie vienmandačių pasiskirstymą, nekonkuravimą. Šita grupė tęsia darbą ir pateiks vienų ir kitų partijų prezidiumams, kad galėtume pareikšti savo nuomonę, o vėliau susirinksime priimti galutinį sprendimą", - sakė A. Paulauskas.

"Pratęsiant šią mintį galėčiau pasakyti, kad pasidalinimas apygardomis būtų realiausias koalicijos partnerių žingsnis. O vėliau, diskutuojant, galbūt atsiras ir kitokių pasiūlymų, kuriuos ir vienoje, ir kitoje partijoje galėtume apsvarstyti ir priimti kardinalesnius sprendimus", - užsiminė A. Brazauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų