• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministerija (URM) sieks, kad susitarimas dėl "2K" projekto, kuriuo norima suderinti krovinių gabenimo tarifus į Kaliningrado ir Klaipėdos uostus, būtų pasirašytas.

REKLAMA
REKLAMA

"Praėjusią savaitę pasirodžius tam tikrai informacijai apie "2K" projektą, kilo diskusijos dėl šio projekto naudingumo ir tikslingumo, bet URM vis tiek mano, kad šis projektas Lietuvai yra naudingas. Todėl mes sieksime, kad sutartis būtų pasirašyta", - po pirmadienį (09.29) vykusio susitikimo su prezidentu Rolandu Paksu žurnalistams sakė URM sekretorius Darius Jurgelevičius.

REKLAMA

Prezidento patarėjas užsienio politikos klausimams Alvydas Medalinskas teigė, kad susitikimo tikslas - informuoti prezidentą apie "2K" projektą.

"D. Jurgelevičius informavo prezidentą apie "2K" projektą. Kaip buvo išdėstyta susitikime, šis projektas, URM nuomone, yra naudingas Lietuvai. Reikia racionaliai pasverti visus argumentus, atidėti emocijas, kai kurias politines aistras į šoną ir pasverti šitą naudą Lietuvai", - sakė A. Medalinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusijos dėl "2K" projekto naudingumo Lietuvai kilo po to, kai konservatoriai, remdamiesi Valstybės saugumo departamento (VSD) surinkta informacija, pareiškė, kad šis projektas gali būti žalingas Lietuvai.

Vasarą parengtoje medžiagoje VSD prašė parlamentarų atkreipti dėmesį į tai, kad "Rusija stengiasi šį projektą paversti naudingu tik sau, prie šio projekto iš Rusijos pusės dirba nemažai buvusių KGB darbuotojų".

Tačiau praėjusią savaitę departamento vadovas Mečys Laurinkus tvirtino, kad projektas "2K", nekelia pavojaus nacionaliniam saugumui. M. Laurinkus žurnalistams aiškino, kad vasarą parengta medžiaga buvo tik "darbinė informacija".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liepos mėnesį tarpvyriausybinis susitarimas dėl bendradarbiavimo įgyvendinant "2K" projektą buvo parafuotas Palangoje vykusiame Lietuvos ir Rusijos transporto ministrų susitikime.

Buvo planuota, kad susitarimas bus pasirašytas rugsėjo pradžioje Sankt Peterburge vykusios tarptautinės transporto konferencijos metu, tačiau Rusijai pasiūlius naujas susitarimo pataisas pasirašymą teko atidėti.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų