• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį ir penktadienį Vilniuje bus tęsiamos "Lietuvos dujų" bendrovę valdančių Vyriausybės bei Vokietijos "Ruhrgas AG" ir "E.ON Energie AG" kompanijų įgaliotinių derybos su Rusijos koncerno "Gazprom" atstovais dėl trečdalio "Lietuvos dujų" akcijų paketo pardavimo šiai Rusijos gamtinių dujų milžinei.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ELTA antradienį (01.28) sužinojo iš "Lietuvos dujų" privatizavimo komisijos pirmininko, ūkio viceministro Nerijaus Eidukevičiaus.

REKLAMA

Pasak jo, toliau bus nagrinėjami ir derinami trijų dokumentų - "Lietuvos dujų" akcijų pirkimo - pardavimo, akcininkų ir ilgalaikio dujų tiekimo sutarčių - tekstai.

Pagal dabar galiojantį Vyriausybės patvirtintą grafiką Rusijos koncernas galutinį pasiūlymą dėl 34 proc. "Lietuvos dujų" akcijų paketo įsigijimo turi pateikti vasario 28 dieną.

"Per šį susitikimą Lietuvai atstovaujanti derybų grupė sieks suderinti visus tris numatytus aptarti sutarčių projektus. Intensyviai dirbant įmanoma nustatytu terminu baigti privatizavimo procesą. Ar tai realu, parodys šis derybų turas", - “Eltai” teigė Valstybės turto fondo sandorių skyriaus viršininkas Liutauras Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 23-iąją "Gazprom" valdybos pirmininkas Aleksejus Mileris Maskvoje per pokalbį su Lietuvos ambasadoriumi Rimantu Šidlausku teigė, kad "Gazprom" tikisi nustatytu terminu pateikti galutinį pasiūlymą dėl "Lietuvos dujų" akcijų paketo įsigijimo, bet žadėjo koreguoti derybų strategiją, reaguodamas į neseniai, jo teigimu, Lietuvos Vyriausybės priimtus sprendimus, kurie esą keičia "Lietuvos dujų" teisinę padėtį.

Neoficialiomis žiniomis, "Gazprom" derybininkų delegacijai Vilniuje vadovaus šio koncerno valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Riazanovas, "Ruhrgas AG" atstovaus šio koncerno valdybos narys, vienos iš jo bendrovių viceprezidentas Eike Benke (Eikė Benkė).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę premjeras Algirdas Brazauskas viešai pareiškė, jog pagrindiniai klausimai, kuriais nerandama sutarimo, yra kaina už privatizuojamą "Lietuvos dujų" akcijų paketą, už kurį norima gauti 116 mln. litų, - tiek, kiek už tokį patį kiekį pernai sumokėjo "E.ON Energie" bei "Ruhrgas", o Rusijos kompanija siūlo tik 80 mln. litų. Abiejų pusių derybininkai iki šiol taip pat nesutarė dėl investicijų, kadangi "Gazprom" nenori pažadėti Lietuvos įmonei 70 mln. litų investicijų, kaip padarė Vokietijos investuotojai. Be to, nerandama kompromiso dėl Lietuvos pageidavimo, kad Rusijos dujų koncernas gamtines dujas į mūsų šalį tiektų be tarpininko.

Įstatinis "Lietuvos dujų" kapitalas yra 340,878 mln. litų. Valstybės turto fondas valdo 58,36 proc. bendrovės akcijų, "Ruhrgas" - 21,89 proc., o "E.On Energie" - 13,6 proc.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų