• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauniečių pergalę prieš Podgoricos “Buducnost” rezultatu 101:85 galima vertinti dvejopai. Pirma, tai leidžia ir toliau tikėtis dalyvavimo antrame etape. Antra, taip “Žalgiris” bent jau užtikrino sirgalius, kad komanda neužims paskutinės vietos grupėje. Kad ir kaip suksi, dėkoti labiausiai reikia legionieriams, visų pirma dideliam žmogui, keistu vardu Tanoka.

REKLAMA
REKLAMA

Jau vien amerikiečio statistika daug pasako. 20 taškų, 15 atkovotų kamuolių, 9 pataikyti dvitaškiai iš 10. Be to, Tanoka Beardas pasižymėjo fantastišku racionalumu, iš kiekvienos situacijos išpešdamas maksimumą naudos. Jis atliko tris rezultatyvius perdavimus, pataikė iš vidutinio nuotolio. Toks pasirodymas leidžia viltis, jog T. Beardui krepšinyje nėra jokių paslapčių.

REKLAMA

“Žalgiris” vėl parodė, kad kol kas lieka komanda be ryškaus stiliaus. Turiu omenyje, kad per savaitę jis gali iš grynai gynybinio stiliaus ekipos virsti atakuojančia, pelnančia daugiau nei 100 taškų. Kaip rodo rezultatai, “Žalgiriui” daugiau naudos atneša atakuojantis stilius, juolab kad dabar komandoje jau esama nemažai ryškių krepšininkų. Be to, kai komanda gražiai puola, visada laimi sirgaliai.

Pasitvirtino ir dar viena taisyklė. Jei kauniečiai nori laimėti, turi gerai žaisti E. Cota. Gali nelabai sektis kuriam nors iš lietuvių ar K. Davidui (ypač atsiradus T. Beardui), tačiau blogai rungtyniaujant įžaidėjui, “Žalgiris” pasmerktas. Sunku būtų Eurolygoje rasti kitą krepšininką, darantį tiek įtakos komandos žaidimui. Kauniečiai vakar atidavė 21 rezultatyvų perdavimą, amerikiečiui iš jų tenka net aštuoni. Be komandinio žaidimo, “Žalgiris” pasižymėjo puikiu taiklumu, įmesdamas 66,6 proc. dvitaškių. Būtent šioje srityje juodkalniečiai atsiliko labiausiai.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš rungtynes atrodė, kad kauniečiai gali turėti problemų su varžovų priekine linija, nes, palyginti su pirmomis rungtynėmis, varžovų komandoje atsirado 210 cm ūgio pasaulio čempionas Ž. Čabarkapa, o “Žalgiris” neteko K. Davido. Laimei, puikus T. Beardo žaidimas leido užglaistyti spragas ir netgi minimaliai laimėti kovą dėl kamuolių. Dabar dauguma sirgalių turbūt jau svajoja, kokį galingą tandemą sudarys T. Beardas ir K. Davidas.

“Žalgiris” laimėjo vieną kovą iš trijų. Potencialiai pačią lengviausią, tačiau likę varžovai irgi yra įveikiami. Galima spėti, kad rungtynėse su daug kadrinių problemų turinčia “Tau Ceramica” komanda kauniečiai turėtų pasinaudoti priekinės linijos pranašumu. Šioje pozicijoje svarstyklės per porą mėnesių ryškiai pakrypo “Žalgirio” naudai. Sunkiausia turėtų būti Tel Avive. Šansų nedaug, bet kauniečiai jau užsidirbo neprognozuojamos komandos vardą. Belieka tikėtis, kad jis bus patvirtintas.

[email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų