• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karas prieš Iraką greičiausiai pastūmės Artimuosius Rytus į chaosą ir tikrai nepadės atgaivinti taikos proceso, pirmadienį (04.07) pareiškė Sirijos užsienio reikalų ministras Faruqas al-Sharehas (Farukas Šarehas) interviu Italijos dienraščiui "Corriere della Sera".

REKLAMA
REKLAMA

"Jungtinės Valstijos Irake susidurs su milžiniškomis problemomis, o chaosas kils visame regione, - sakė F. Sharehas. - Niekas nenori, kad Iraką valdytų Amerikos karinė administracija".

REKLAMA

Jis pareiškė, kad žydų lobistinės organizacijos turi labai didelę įtaką Vašingtono politikai Artimuosiuose Rytuose, ir paneigė teiginius, kad jo vyriausybė padeda Irako prezidentui Saddamui Husseinui (Sadamui Huseinui).

"Visi žino, kad santykiai tarp Damasko ir Bagdado 20 metų buvo įtempti, - sakė F. al-Sharehas. - Tačiau Irakas yra arabų šalis, mes turime bendrą istoriją, esame kaimynai, o Izraelis mus laiko priešais".

"(Amerikiečiai) nepažįsta šio regiono. Jie net nežino, kaip veikia naftos gręžiniai. Jie mano, kad Irakas yra tarytum Teksasas", - sakė F. al-Sharehas.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų