• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Besijungiančių Centro ir Liberalų sąjungų lyderiai Kęstutis Glaveckas ir Eugenijus Gentvilas kritikuoja 2002 metų Vyriausybės ataskaitą, kaip esminį trūkumą pabrėždami turinio stoką.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinių partijų lyderių nuomone, Vyriausybės ataskaita formos prasme paruošta nepriekaištingai, tačiau turinio požiūriu matyti, kad socialdemokratų ir socialliberalų Vyriausybei nepavyksta įgyvendinti rinkimų programų ir rinkėjams duotų pažadų.

REKLAMA

"Ataskaitos nuo gyvenimo skiriasi kaip diena ir naktis", - sakė K. Glaveckas. Anot jo, gyvenimas yra daug sudėtingesnis, problemiškesnis, o ataskaita neatsako į klausimą, kaip gyvensim rytoj.

Opozicinių partijų lyderių nuomone, mažėjantis nedarbas, apie kurį kalbama ataskaitoje, pasiektas ne Vyriausybės pastangomis, o emigruojant iš šalies Lietuvos žmonėms.

E. Gentvilas ir K. Glaveckas taip pat kritikuoja valdžią už nedidinamą minimalų darbo užmokestį, nors žmonės pagerino savo darbo gebėjimus, vangiai sprendžiamus nuvertėjusių indėlių, nekilnojamojo turto grąžinimo klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Ataskaitoje deklaruojami laimėjimai iš esmės skiriasi nuo realybės: tampa akivaizdus valdančiųjų ir nusipelniusių gyventi geriau sotesnis gyvenimas vis didėjančios praalkusios minios apsuptyje", - sako Seimo narys K. Glaveckas.

Opozicijos kritikos susilaukė ir Vyriausybės taktiniai žingsniai.

"Vyriausybės politika apsiriboja einamųjų smulkių reikalų sprendimu per mažai kreipiant dėmesio į valstybei kylančius iššūkius ateityje", - sakė Liberalų sąjungos pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Opozicijos atstovai taip pat kritikavo Vyriausybę už, jų nuomone, vangiai vykdomas švietimo ir sveikatos apsaugos reformas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų