• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį (07.01) atidaromas rekonstruotas Gedimino prospektas ir Savivaldybės aikštė. Kaip praneša Vilniaus savivaldybė, atliekant rekonstrukcijos darbus pavyko sutaupyti 1,6 milijono litų.

REKLAMA
REKLAMA

“Gedimino prospekto rekonstrukcija kainuos iki 22 mln. litų, Savivaldybės aikštės - iki 4,6 mln. litų. Racionaliai planuojant ir atliekant darbus mums pavyko sutaupyti iki 1,6 mln. litų. Juos skirsime Odminių skverui sutvarkyti”, - teigia atsakingas už projektą miesto tarybos narys Stanislovas Šriūbėnas.

REKLAMA

Daugiausiai lėšų buvo panaudota keičiant inžinerinius, lietaus ir fekalinės kanalizacijos, elektros, komunikacijų tinklus ir projektavimo darbams. Prospekto ir aikštės dangos, apšvietimo stulpai, mažoji architektūra bei apželdinimas kainavo tik apie 8 mln. litų, nors čia įrengta moderniausia apšvietimo sistema, taupanti elektros energiją, automatiniai užtvarai, vakarais stabdysiantys transporto eismą prospektu.

Į šį objektą buvo pritraukta ir privačių lėšų. Prospekte naujai pasodintos 113 liepų, specialiai pritaikytos klimato ir aplinkos sąlygoms. Didžiąją dalį apželdinimo išlaidoms skyrė bendrovė “Commercial Union Lietuva Gyvybės draudimas“, likusią dalį - apie 50 tūkst. litų - miesto savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Prospekto dangas įrengė ir inžinerines komunikacijas rekonstravo UAB “Luidas”, Savivaldybės aikštę įrengė UAB “Skala” ir UAB “Jondras”. Projektavimo darbus atliko miesto savivaldybės įmonė “Vilniaus planas” ir uždarosios akcinės bendrovės “Vilprojektas” ir “Renova”.

Visai rekonstrukcijos programai iš Privatizavimo fondo Vilniaus miesto savivaldybė skyrė 35 proc. lėšų. Kitus 65 proc. - Valstybinis kelių fondas ir šalies Vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų