• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepilnametės išžaginimu įtariamas karininkas atleistas iš pareigų ir profesinės karo tarnybos.

REKLAMA
REKLAMA

Atitinkamus įsakymus dėl 24 metų Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos Mokomojo pulko III mokomojo bataliono II mokomosios kuopos vado pavaduotojo leitenanto atleidimo pasirašė Lauko pajėgų vadas brigados generolas Valdas Tutkus ir atostogaujantį krašto apsaugos ministrą pavaduojantis viceministras Jonas Gečas, penktadienį (07.18) pranešė KAM.

REKLAMA

Paauglės išžaginimu įtariamas karininkas buvo sulaikytas praėjusį savaitgalį Rukloje. Pirmadienį Jonavos rajono apylinkės teismas skyrė jam suėmimą 15 parų.

V. Tutkaus nurodymu, Lietuvos kariuomenės pajėgų ir dalinių vadai privalo paskelbti jų vadovaujamose pajėgose ir daliniuose tarnaujantiems karininkams Lietuvos kariuomenės vado kreipimąsi. Jame karininkai trumpai supažindinami su rezonansiniu leitenanto sulaikymo faktu ir pabrėžiama, kad poelgis, kuriuo įtariamas karininkas, yra smerktinas ir netoleruotinas.

REKLAMA
REKLAMA

"Kariuomenės vadovybės principinė nuostata - atleisti karius iš tarnybos, padariusius kario vardą žeminančius veiksmus - bus griežtai taikoma profesinės karo tarnybos karių atžvilgiu kiekvieną kartą ateityje, išaiškėjus teisinių ar moralinių nuostatų pažeidimams tarnybos ir ne tarnybos metu", - rašoma kreipimesi.

Be to, primenama, kad karininkai privalo visada tinkamai elgtis, nes pagal jų elgesį sprendžiama ne tik apie juos asmeniškai, bet ir apie visą kariuomenę bei krašto apsaugos sistemą.

Kaip BNS praėjusią savaitę sakė Jonavos rajono policijos vadovas Aigerdas Skrolis, 13 metų mergaitė buvo išžaginta bute, kuriame gyvena Rukloje įsikūrusio pulko leitenantas.

Paauglę į policijos komisariatą atvedė jos artimieji.

Už nepilnamečio asmens išžaginimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo trejų iki dešimties metų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų