• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės Dūma savo posėdyje trečiadienį (02.19) numatė pirmuoju svarstymu išnagrinėti deputato komunisto Viktoro Iljuchino pateiktą įstatymo projektą panaikinti pirmajam prezidentui Borisui Jelcinui lengvatas ir privilegijas, numatytas galiojančiu įstatymu "Dėl garantijų RF prezidentui, nustojusiam vykdyti savo įgaliojimus, ir jo šeimos nariams".

REKLAMA
REKLAMA

V. Iliuchinas siūlomo įstatymo projekto paaiškinamajame rašte pažymi, kad pagal dabar galiojantį įstatymą "buvęs prezidentas turi visišką neliečiamybę" ir jam suteikta teisė neatlyginamai naudotis gyvenamaisiais bei vasarnamių kompleksais, transportu, ryšiais, jos ir jos šeimos narių išlaikymui, taip pat jo etatiniams padėjėjams bei aptarnaujančiam personalui kasmet išleidžiama 50-60 mln. rublių.

V. Iliuchinas mano, kad neteisinga taikyti šias garantijas B. Jelcinui, ir siūlo priimti atitinkamą pataisą panaikinti jam minėtas lengvatas.

Vyriausybė ir Valstybės Dūmos valstybės kūrimo komitetas jau pateikė neigiamą išvadą dėl šio V. Iliuchino pateikto įstatymo projekto.

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų