• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su pavasariu sostinėje pasibaigęs 31-asis tarptautinis folkloro festivalis "Skamba, skamba kankliai" buvo išskirtinis gražiais orais ir jaukia, kamerine atmosfera, sugrįžus prie savo ištakų Vilniaus universitete.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Eltos korespondentei sakė festivalį rengiančio Vilniaus etninės veiklos centro vedėja Eglė Plioplienė, šįmet išsipildė pagrindinis organizatorių noras - pažiūrėti į save ir numatyti ateities kryptis.

REKLAMA

"Matom, kad senstam - gražiuose metuose graži patirtis. Kita vertus, į festivalį ateina gražaus jaunimo, vaikų, pasitikinčių paprasta, ramia tautos šaknų savastimi", - teigė E. Plioplienė. Pirmą kartą festivalyje surengtą vaikų folkloro ansamblių šventę "Saulytė" etninės veiklos organizatorė pavadino ypač stipriu reiškiniu, lemsiančiu nuo 1973 metų rengiamo festivalio ir apskritai folkloro Lietuvoje ateitį.

Organizatoriai džiaugiasi sklandžia šįmet kiek kuklesnės festivalio programos eiga. Vilniaus senamiesčio erdvėse koncertavo per pusšimtį Lietuvos ir užsienio šalių - Latvijos, Estijos, Rusijos ir Švedijos - folkloro ansamblių, iš viso apie tūkstantį dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir kiekvienais metais, koncertuose netrūko publikos. Pasak E. Plioplienės, Alumnato kiemas buvęs net per ankštas, o Vilniaus universiteto Didysis kiemas idealiai atitikęs šių metų festivalio kamerinį pobūdį. Koncertai vyko ne tik senamiesčio kiemuose ir bažnyčiose - festivalio dalyviai surengė ir nenumatytų koncertų juos maitinusių restoranų erdvėse Užupyje, Žirmūnuose, Pilies gatvėje.Festivalio koncertai šįmet aplenkė Sereikiškių parką, mat, anot E. Plioplienės, šokti ant išgrįstos aikštės geriau negu ant apleisto parko dulkių. "Tikimės, jau kitąmet sostinės valdžia tinkamai sutvarkys Sereikiškių parką, kad nebūtų gėda nei prieš savus, nei prieš svečius", - vylėsi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavyko atgaivinti ir festivalio paskutinės dienos eisenos tradiciją, o fotosesijos metu darytos nuotraukos bus pateiktos kitų metų festivalio parodoje.

Vilniaus etninės veiklos centras jau galvoja ir apie kitų metų festivalį. Pasak E. Plioplienės, jame bus svečių iš tolimesnių kraštų - belgų, olandų, danų, gruzinų folkloro atlikėjų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų