• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londone buhalterijos bei anglų kalbos žinias gilinantis 29-rių metų studentas Evaldas Žilionis prestižiškiausiame pasaulyje Vimbldono teniso turnyre šią savaitę išprovokavo skandalą.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraščio "Lietuvos rytas" teigimu, trečiadienį turnyre žaidžiant britui Gregui Rusedskiui ir amerikiečiui Andy Roddickui, iš tribūnos varžybas stebėjęs E.Žilionis po vieno amerikiečio smūgio garsiai šūktelėjo "Out" ("Už linijos").

REKLAMA

Britų tenisininkas, kuris tuo metu pirmavo 5:2, nusprendė, kad šaukė vienas varžybų teisėjų, todėl nustojo žaisti ir tik iš inercijos atmušė kamuoliuką. Bet švedų arbitras įskaitė tašką A.Roddickui.

Pasak "Lietuvos ryto", b ritų garbinamas G.Rusedskis prapliupo keiksmais, o vėliau tęsiant varžybas prarado iniciatyvą, iššvaistė turėtą pranašumą ir pralaimėjo trečiąjį setą bei visą mačą.

Už keiksmažodžius, kuriuos išgirdo ir tiesioginę televizijos transliaciją stebėję žiūrovai, G .Rusedskis buvo nubaustas 2,5 tūkst. dolerių bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Po incidento dienraštis "The Sun" kreipėsi į daugiau nei keturis milijonus savo skaitytojų, prašydamas padėti rasti skandalą išprovokavusį žiūrovą. Atgailaujantis E.Žilionis pats sutiko atvykti į BBC naujienų televizijos studiją ir viešai atsiprašyti sportininko.

"Troškau jums pergalės, o ne pralaimėjimo. Padariau didžiausią kvailystę, kokią tik galėjau", -kreipdamasis į tenisininką apgailestavo lietuvis.

Dešimt metų Didžiojoje Britanijoje gyvenantis E.Žilionis geros valios ženklan netgi pasisiūlė pats sumokėti Vimbldono organizatorių G.Rusedskiui skirtą baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, pasak "Lietuvos ryto, tokio gesto gali ir neužtekti. Sportininko teisininkų komanda dabar svarsto, ar nebūtų galima patraukti lietuvio civilinėn atsakomybėn.

Argumentuodami, kad šis incidentas tenisininką sugniuždė ir kainavo jam pergalę, advokatai gali motyvuoti, jog finansinė žala yra daug didesnė. Pavyzdžiui, jei G.Rusedskis būtų patekęs į trečiąjį Vimbldono ratą, jo prizas siektų apie 40 tūkst. dolerių.

Po tokio skandalingo išgarsėjimo lietuviui nuo šiol iki gyvos galvos Vimbldono teniso šventę teks žiūrėti tik per televizorių. Turnyro rengėjai lietuvio vardą įtraukė į juoduosius sąrašus, kuriuose esantys asmenys į tribūnas neįleidžiami.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų