• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
LNK žiniomis, ieškota dokumentų dėl Mažeikių prokuroro Virgilijaus Mockevičiaus avarijos. Įtarta, kad prokuroras vairavo neblaivus ir atsitrenkė į stovintį automobilį. Kitą dieną pareigūnas pareiškė, kad vairavo giminaitis. Šis parašė pareiškimą.
Pareigūnai krėtė viešosios policijos eismo priežiūros poskyrį ir paėmė juos dominančius dokumentus. Pasak prokurorų, tyrimas pradėtas įtarus piktnaudžiavimą tarnyba.
Nei Mažeikių policijos vadovybė, nei Generalinė prokuratūra įvykio daugiau nekomentuoja, prisidengdami ikiteisminio tyrimo paslaptimi.
Tuo tarpu neblaivus automobilį vairavęs ir avariją sukėlęs Mažeikių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras V.Mockevičius jau atleistas iš darbo.
Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas pasirašė įsakymą atleisti V.Mockevičių už tarnybinį nusižengimą ir prokuroro vardo žeminimą, penktadienį pranešė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai.
Prieš mėnesį sausio 2 dienos vakarą Mažeikiuose, Algirdo gatvėje prokuroro V.Mockevičiaus nuosavas automobilis "Audi 100" atsitrenkė į pakelėje stovėjusį automobilį "Ford Galaxy".
Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, buvo apgadintos abi transporto priemonės.
Dėl įvykio buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas.
Jį atlikusi Generalinė prokuratūra nustatė, kad, būdamas neblaivus, V.Mockevičius vairavo jam priklausantį automobilį, nepasirinko saugaus greičio, dėl ko automobilio nesuvaldė ir susidūrė su pakelėje stovėjusiu kitu automobiliu.
Prokuratūros pranešime teigiama, kad patikrinimo metu V. Mockevičius klaidino tyrimą atliekančius pareigūnus, tuo pažemindamas prokuroro vardą. Jam skirta griežčiausia tarnybinė nuobauda - atleidimas iš tarnybos prokuratūroje.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų