• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Rusijos Valstybės Dūmos priimtą pareiškimą dėl Kaliningrado tranzito klausimo ir šio pareiškimo priėmimo aplinkybes Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas įvertino kaip nedraugišką Lietuvai žingsnį.

REKLAMA
REKLAMA

“Stebina Rusijos parlamentarų skubotumas ir kategoriškumas vertinant situaciją arba iki galo nesusipažinus su visais šio sudėtingo klausimo sprendimo aspektais, arba sąmoningai juos ignoruojant”, pabrėžė Seimo Pirmininkas.

REKLAMA

“Tenka pripažinti, kad Rusijos Dūmoje yra jėgų, suinteresuotų komplikuoti iki šiol gerus kaimyninius santykius ir dvišalį bendradarbiavimą, apkartinant Lietuvos ir Rusijos ryšius tendencingais pareiškimais”, pabrėžia Seimo Pirmininkas.

Pasak parlamento vadovo, “jau seniai visiems buvo aišku, kad siekdama narystės Europos Sąjungoje ir galimybių mūsų žmonėms be kliūčių keliauti po Europos šalis, Lietuva nuo 2004 m. sausio 1 d. atsisakys kai kurių vienašališkų lengvatų Rusijos piliečiams, tranzitu vykstantiems per Lietuvos teritoriją”.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkas taip pat primena, kad demonstruodama gerą valią, Lietuva priėmė sprendimą atidėti naujos sienų kontrolės tvarkos įvedimą iki šių metų vasario 1 d., duodama Rusijai daugiau laiko pasiruošti šiai tvarkai. “Net ir nebūdama Europos Sąjungos ir Rusijos pareiškimo bendraautore, Lietuva nuosekliai laikėsi jame įtvirtintų nuostatų, ne kartą demonstruodama gerą valią, konstruktyvumą ir lankstumą”, pabrėžė parlamento vadovas.

A.Paulauską nustebino Rusijos parlamentarų diskusijose nuskambėję kai kurie atvirai nepagarbūs Lietuvos suverenitetui pasisakymai. “Manau, kad jie neprisideda prie Kaliningrado tranzito klausimo sprendimo, reikalaujančio visų suinteresuotų šalių geranoriško ir konstruktyvaus bendradarbiavimo”, akcentavo Seimo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų