• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą per šių metų vasario mėnesį daugiau importuota kiaulienos - pernai vasario mėnesį įvežta 113 tonų, o šiemet - 290 tonų. Daugiausiai kiaulienos importuota iš Estijos ir Vokietijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal ES skirtas ir Lietuvos žemės ūkio ministerijos patvirtintas kvotas paukštienos importuota 1 tūkst. 195 tonos, arba 165 tonomis daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Daugiausiai paukštienos importuota iš Danijos, Vokietijos ir Belgijos.

REKLAMA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, per šių metų vasario mėnesį sumažėjo maistinių subproduktų importas į Lietuvą. Jų pernai vasarį importuota 297 tonos, šiemet - 173 tonos. Maistinių subproduktų - kiaulių ausų, liežuvių, širdžių - daugiausiai importuota iš Vokietijos, Suomijos. Lašinių importuota 283 tonos, pernai - 227 tonos, jų daugiausiai importuota iš Vokietijos ir Prancūzijos. Jautienos importas sumažėjo, įvežta 9 tonos - 13 tonų mažiau, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Šių metų vasario mėnesį jautiena importuota tik iš Švedijos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų