• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas ragina didinti ateinančių metų biudžeto asignavimus gyventojų kompensacijoms už rublinius indėlius ir nekilnojamąjį turtą bei Prezidentūrai pavaldžioms tarnyboms.

REKLAMA
REKLAMA

"Biudžetas buvo pagrindinė mūsų šiandieninio susitikimo tema. Aš Premjerui perdaviau kai kuriuos pasiūlymus, kurie yra susiję su mūsų valstybės piliečių turtiniais, skoliniais įsipareigojimais, įžadų tesėjimu. Aš turiu galvoje ir rublinius indėlius, ir kompensacijas už žemę, nekilnojamąjį turtą. Taip pat struktūrų, kurios yra vienaip ar kitaip pavaldžios Prezidentūrai, prašymus", - po ketvirtadienį vykusių pietų su Ministru Pirmininku Algirdu Brazausku žurnalistams sakė šalies vadovas.

REKLAMA

Prezidento teigimu, tam buvo skirta labai daug dėmesio, ir šie klausimai bus toliau svarstomi.

"Prezidentas išreiškė kai kuriuos savo pasiūlymus ir pastabas dėl biudžeto, ir mes, sulaukę pastabų taip pat ir iš Seimo, stengsimės pasiūlymus peržiūrėti, dar kartą įvertinti mūsų galimybes", - akcentavo Ministras Pirmininkas.

A. Brazauskas atkreipė dėmesį, jog formuojant biudžetą buvo stengiamasi, kad ekonomikos augimą pajustų gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

"Vis tik tos skolos ir įsipareigojimai dėl prarastų indėlių kompensavimo, už turtą, žemę, vandenis ir kitą nekilnojamąjį turtą siekia milijardus litų. Mes nagrinėjome galimybes, kaip būtų galima padidinti šias išmokas", - teigė A. Brazauskas.

Rubliniams indėliams kompensuoti ateinančių metų biudžeto projekte numatyta 105 mln. litų. Dar maždaug 100 mln. litų ketinama skirti išmokėti indėlius paveldėtojams, privatizavus Rytų ir Vakarų skirstomųjų tinklų bendroves.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų