• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šeštadienį turėtų paskelbti galutinius kandidatų, norinčių dalyvauti vasario 25-ąją vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose, sąrašus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, kelias į politiką bus užkirstas maždaug 300 kandidatų.

"Rytoj komisija rengiasi, kad būtų paskelbti galutiniai kandidatų sąrašai. Jau iš esmės pretendentų tikrinimą baigėme - gavome apie kandidatų teistumą duomenis iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM), apie kandidatų nuolatines gyvenimo vietas iš Gyventojų registro tarnybos. Kaip paaiškėjo, iš 14 tūkst. kandidatų apie 300 bus užvertas kelias į politiką dėl Savivaldos rinkimų įstatymo nesilaikymo", - penktadienį žurnalistams sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

REKLAMA

VRK iš kandidatų sąrašų šeštadienį planuoja išbraukti 119 asmenų, kurie "pamiršo" nurodyti savo teistumą.

77 kandidatai patys nurodė, kad teismas juos yra pripažinęs kaltais baudžiamosiose bylose, todėl jie galės kandidatuoti į savivaldybių tarybas.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas numato, kad kiekvienas kandidatas privalo viešai paskelbti, jeigu jis po 1990 m. kovo 11 d. teismo buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos.

REKLAMA
REKLAMA

VRK antradienio vakarą iš kandidatų į savivaldybių tarybas sąrašų išbraukė daugiau kaip 200 asmenų, kurie klaidingai deklaravo arba iš viso nedeklaravo gyvenamosios vietos.

Savivaldos rinkimų įstatyme numatyta, kad kandidatuoti į miesto ir rajonų valdžią gali asmenys, deklaravę gyvenamąją vietą toje savivaldybėje, į kurios tarybos narius nori balotiruotis.

Vasario 25-ąją vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvaus 24 partijos, iškėlusios maždaug 14 tūkst. kandidatų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų