• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės departamento vadovas Kęstutis Virketis formaliai bus atstatydintas tik liepos 1 dieną, nes jis pasinaudojo Valstybės tarnybos įstatyme numatyta teise išnaudoti atostogas. „Jei aš šiandien išeinu iš darbo ir pasiimu kompensaciją - tai tiesiog išeinu į gatvę ir lieku be jokių socialinių garantijų“, savo sprendimą argumentavo tarnautojas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Teisės departamento vadovas Kęstutis Virketis formaliai bus atstatydintas tik liepos 1 dieną.

REKLAMA

Iki tol Seimo kanceliarija negalės skelbti konkurso Teisės departamento vadovo pareigoms užimti, bus paskirtas tik laikinai einantis pareigas departamento vadovas.

Kaip BNS patvirtino Seimo kancleris Arvydas Kregždė, nors įsakymas dėl K.Virkečio atleidimo buvo pasirašytas trečiadienį, tačiau K.Virkečiui paprašius leisti pasinaudoti neišnaudotomis atostogomis jo atleidimo data nukeliama iki atostogų pabaigos.

K.Virketis per visą darbo Seimo Teisės departamente laiką turėjo 108 neišnaudotų atostogų dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Pats K.Virketis BNS penktadienį sakė pasinaudojęs Valstybės tarnybos įstatyme numatyta teise išnaudoti atostogas.

"Jei aš šiandien išeinu iš darbo ir pasiimu kompensaciją - tai tiesiog išeinu į gatvę ir lieku be jokių socialinių garantijų. O jei kas atsitiks, eisiu gatve paslysiu, susižeisiu, tai man net gydymas negarantuojamas", - aiškino K.Virketis.

Pareigūnas sakė per atostogų laiką galėsiąs ramiai ieškotis naujo darbo.

K.Virketis kategoriškai neigė ir neoficialias žinias, esą Seimo kanceliarijos darbuotojai yra dirbę įvairius darbus jo namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pareigų trečiadienį atsistatydinęs Seimo kanceliarijos Transporto skyriaus vadovas Jurgis Šiaudkulis žurnalistams teigė, jog K.Virketis praėjusią savaitę pardavė savo asmeninį "Jaguar" markės automobilį, kurį yra saugojęs ir Seimo autoūkio garaže.

J.Šiaudkulis žurnalistams sakė atsistatydinąs ne todėl, kad jaustųsi kaltas, o dėl to, kad nenorįs būti "tarp kūjo ir priekalo".

"Mes aptarnaujame 141 Seimo narį. Kiekvienas Seimo narys yra kaip ir mano viršininkas ir visi vadovauja, mes dar A.Kregždę viršininką turime savo ir labai sunku yra laviruoti tarp šitų dviejų dalykų. Reikia ir užsakyti mašinas, ne visuomet užsakymai galbūt ne visados atitinka (...)

REKLAMA

Ir šitą kaltę reikia dalintis ir man. Ir jei tokie garbingi žmonės kaip K.Virketis ir R.Pumputienė atsistatydina dėl Transporto skyriaus klaidų kokių, tai, matyt, man irgi nebepatogu", - aiškino J.Šiaudkulis.

J.Šiaudkulis tvirtino, jog visi tarnybiniai automobiliai buvo naudojami pagal dar prieš 10 metų nustatytą tvarką ir atitinkamus įstatymus.

J.Šiaudkulis taip pat tikino visą savo asmeninį turtą esąs įgijęs sąžiningai ir teisėtai.J.Šiaudkulis yra automobilių sporto meistras ir ilgametis treneris.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas sako esąs nusiteikęs radikalioms permainoms skandalų dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi krečiamoje parlamento kanceliarijoje.

REKLAMA

Po pokalbio su Seimo pirmininku iš posto traukiasi parlamento Transporto skyriaus vedėjas Jurgis Šiaudkulis. Jis ketvirtadienį vakare kancleriui Arvydui Kregždei įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Pasak Seimo pirmininko, panašiai turėtų pasielgti ir gerokai didesnę, nei įstatymai leidžia, algą sau pasiskyręs Seimo kanceliarijos leidyklos "Valstybės žinios" direktorius Mintautas Daulenskis.

Tuo tarpu kanclerį A.Kregždę, kurio vadovaujamame padalinyje klestėjo privilegijų tvarka, Seimo pirmininkas linkęs palikti poste.

Pasak A.Paulausko, A.Kregždė turėtų vadovautis kanceliarijai, bent jau tol, kol bus vykdoma šio Seimo padalinio pertvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo valdybai, penktadienį svarsčiusiai padėtį Seimo kanceliarijoje, kancleris pateikė siūlymus, kaip reformuoti priekaištų susilaukusių parlamento padalinių darbą.

Seimo pirmininkas A.Paulauskas žurnalistus tikino, jog kol kas kanceliarijos reformą stabdo ne jos vadovas, o parlamento valdyba.

Seimo opozicinė Liberalų frakcija paskelbė, esą jog skandalų dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi krečiamoje kanceliarijoje yra išsikerojęs "nomenklatūrinis feodalizmas".

Liberalų teigimu, juos pasiekė informacija, esą Seimo kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento techniniai darbuotojai darbavosi ne tik parlamente, bet ir neatlygintinai Seimo darbuotojų namuose, o parlamentui pirktomis statybinėmis medžiagomis buvo remontuojami privatūs būstai.

REKLAMA

Neoficialiomis žiniomis, kai kurie Seimo kanceliarijos darbuotojai yra paliudiję, jog darbo valandų metu buvo siunčiami dirbti paties Seimo kanclerio A.Kregždės, buvusio Seimo Teisės departamento vadovo Kęstučio Virkečio ir Seimo kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento vyriausiojo specialisto namuose atlikti stalių, elektrikų, santechnikų darbų.

Kai kurių darbuotojų liudijimu, Seimo kanclerio A.Kregždės namuose jo nurodymu darbai neva buvo atliekami iš medžiagų, kurios skirtos Seimo kanceliarijos poreikiams.

Pats A.Kregždė šias žinias žurnalistams kategoriškai neigė.

Seimo kanceliarijoje, įsisiūbavus skandalui dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir įsišaknijusios privilegijų tvarkos, jau nulėkė ne viena padalinių vadovo galva.

REKLAMA

Ketvirtadienį vakare Seimo kancleriui A.Kregždei atsistatydinimo pareiškimą įteikė parlamento Transporto skyriaus vedėjas J.Šiaudkulis. Šią savaitę iš pareigų, kritus šešėliui dėl piktnaudžiavimo užimamomis pareigomis, pasitraukė Seimo pirmininko sekretoriato vadovė Rima Pumputienė bei Teisės departamento direktorius Kęstutis Virketis.

Žiniasklaidoje skelbta, esą R.Pumputienė Seimo transportu vykdavo į darbą, o K.Virketis - pavedžioti šuns.

Neramiai savo kėdėje jaučiasi ir Seimo kanceliarijos įsteigtos leidyklos "Valstybės žinios" vadovas M.Daulenskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbta žiniasklaidoje, Seimo leidyklos vadovui buvo mokamas 12,5 tūkst. litų atlyginimas, pastaruoju metu sumažintas iki 5,5 tūkst. litų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų