• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

“Omni laikas” paprašė kandidatų į prezidento postą paprognozuoti, kas laimės Europos futbolo čempionatą. Vieni tiksliai įvardijo rinktines - Ispanija, Prancūzija, Italija. Tačiau kiti klausimą suprato plačiau. Štai Vilija Blinkevičiūtė mano, kad laimės visos Europos vyrai. Kandidatai taip pat prognozavo ir šeštadienio bei sekmadienio rungtynių rezultatus, tad greitai sužinosime, kurio prognozės buvo tiksliausios.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatams į prezidento postą buvo pateikti trys tie patys klausimai:

1. Kas laimės Europos futbolo čempionatą?2. Prognozuokite, kurios komandos laimės šeštadienį ir sekmadienį (šeštadienį žaidžia Portugalija - Graikija, Rusija - Ispanija; sekmadienį - Šveicarija - Kroatija; Prancūzija - Anglija)3. Koks jūsų santykis su futbolu?

REKLAMA

Štai jų atsakymai.

Valdas Adamkus

1. Nors favoritais laikomi prancūzai, aš nenustebsiu, jei laimės Portugalija, o savo simpatijas atiduodu kaimynams latviams.

2. Portugalija laimės prieš Graikiją; Ispanija laimės prieš Rusiją; Kroatija laimės prieš Šveicariją; Prancūzija su Anglija sužais lygiosiomis.

3. Retai kada turiu laiko pažiūrėti varžybas, bet rezultatais pasidomiu visada.

Petras Auštrevičius

1 Stipriausia ir šiuolaikinio stiliaus futbolą demonstruojanti komanda.

2. Portugalija laimės prieš Graikiją; Ispanija laimės prieš Rusiją; Kroatija laimės prieš Šveicariją; Prancūzija nugalės Angliją.

REKLAMA
REKLAMA

3. Aš ir pats, ir mano vyresnysis sūnus žaidžiame Bikuščio miestelio futbolo klube, mano numeris - 12, sūnaus- 14. Manau, tai puikus sportas, ne veltui sutraukiantis minias žiūrovų. Tikiuosi, futbolas jau netrukus atgis ir Lietuvoje, ir sirgaliai grįš į atsinaujinančius šalies stadionus.

Vilija Blinkevičiūtė

1. Atsakymas aiškus - laimės visos Europos vyrai. Džiaugiuosi, kad mano kolegos vyrai prezidento rinkimuose turės puikią progą atsipūsti po pirmojo rinkiminio maratono turo. Kai kam gal ir pralaimėjimas nebus toks liūdnas. Aš pati, deja, apie futbolą galvoti greičiausiai neturėsiu kada…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Pamiršote, kad net ir futbole būna lygiosios - kai nepralaimi nė viena pusė. Būdama moteris, norėčiau, kad taip ir būtų - net jei ir žinau, kad su manimi nesutiktų nė vienas vyras.

3. Į futbolą žvelgiu su atlaidžia šypsena. Manau, kad tik vyrai gali užmiršti viską pasaulyje žiūrėdami, kaip būrys žmonių laksto paskui vieną kamuolį. Kartais vyrai būna lyg vaikai - jie taip lengvai pamiršta visas savo pareigas vien dėl to, kad galėtų porą valandų pašūkauti priešais televizoriaus ekraną su alaus bokalu rankoje!

REKLAMA

Česlovas Juršėnas

1. Laimės Ispanija.

2. Man įdomiau paprognozuoti, kas išeis iš pogrupių. Taigi mano prognozės tokios: A pogrupis - Portugalija ir Ispanija, B - Prancūzija ir Kroatija, C pogrupis - Italija ir Švedija, D pogrupis - Čekija ir Vokietija.

3. Mano santykis su futbolu yra šiltas. Kartais pasižiūriu. Krepšinį, aišku, dažniau.

Kazimira Danutė Prunskienė

1. Europos futbolo čempionatą turėtų laimėti italai.

2. Portugalai nugalės graikus, Rusija - Ispaniją, Kroatija - Šveicariją. Žaidžiant Prancūzijai - Anglijai: abiejų komandų šansai daugmaž lygūs, bet greičiausiai laimės anglai.

REKLAMA

3. Nuo 1996 m. globoju moterų futbolą, t.y. nuo turnyro K. Prunskienės taurei laimėti pradžios. Nuo 2001 m. esu Lietuvos moterų futbolo asociacijos prezidentė. Asociacija 2002 m. tapo Lietuvos futbolo federacijos nare. Merginos dalyvauja ir tarptautinėse varžybose. Todėl man svarbu šios sporto šakos plėtra ir ateitis Lietuvoje.

Manau, kad moterų futbolas, nors ir neprilygsta pagal populiarumą vyrų futbolui, palengva plėtosis.

Parengė Virginijus Savukynas ([email protected])

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų