• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos olimpiečiai dar tik rengiasi kovoti dėl medalių, o Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus jau turi po du olimpinius aukso ir sidabro medalius. Tiesa, jis juos iškovojo Pavergtųjų Europos tautų olimpiadoje 1948 metais. O geriausi sportiniai V. Adamkaus rezultatai yra tokie - 1946 metais Vokietijoje, Augsburge, oficialiose varžybose 100 metrų nubėgo per 10,8 sek., o į tolį nušoko 7,24 m.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant olimpiadai “Omni laikas” nusprendė pakalbint Lietuvos valstybės vadovą Valdą Adamkų sportinėmis temomis.

REKLAMA

Kaip prognozuojate, kiek medalių laimės lietuviai Atėnuose?

Šiemet Atėnų olimpinėse žaidynėse dalyvauja rekordinis skaičius Lietuvos sportininkų, todėl aš tikiuosi ir rekordinio skaičiaus medalių.

Kaip ir visi lietuviai, manau, kad vyrų krepšinio rinktinė parodys dar geresnius rezultatus nei prieš tai buvusiose olimpiadose.

Taip pat tarp pretendentų į medalius reikėtų paminėti disko metiką, šiuolaikinės penkiakovės, baidarių, šaudymo, septynkovės, plaukimo meistrus, be abejonės, ir moteris dviratininkes, tačiau taip pat manau, kad mūsų laukia ir malonios staigmenos.

REKLAMA
REKLAMA

Tikiuosi, kad sportininkų pergalės šiose olimpinėse žaidynėse ir toliau skatins mūsų pasididžiavimą Lietuva.

Kokie jūsų aukščiausi sportiniai pasiekimai?

1946 metais, pokarinėje Vokietijoje, Augsburge, oficialiose varžybose 100 metrų bėgimas per 10,8 sek., šuolis į tolį - 7,24 m.

Kokiu sportu užsiiminėjote anksčiau ir dabar?

Anksčiau - futbolas, krepšinis, lengvoji atletika, dabar - plaukimas, dviračių sportas.

Koks įsimintiniausias įvykis jūsų, kaip sportininko, karjeroje?

1948 metais Pavergtųjų Europos tautų olimpiadoje atstovavau Lietuvos lengvaatlečių rinktinei. Man teko susirungti su 18 tautų sportininkais ir laimėti du aukso ir du sidabro medalius lengvosios atletikos rungtyje, šuolio į aukštį, šuolio į tolį, 100 m, 4x100 m bėgimo estafetėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar nenorėtumėte politiko karjeros iškeisti į sportininko?

Sportu domėjausi nuo pat vaikystės, o politiku niekada negalvojau būti. Vaikystėje Kaune gyvenau visai šalia S. Dariaus ir S. Girėno stadiono, kur dažnai eidavau stebėti rungtynių.

Savo geriausius sportinius rezultatus, manau, jau pasiekiau, taigi visas savo jėgas dabar telkiu politikai, kur esu ne dėl medalių ir apdovanojimų.

Ar slapta nors sekundę nesvajojote atsidurti tų, kurie dalyvauja olimpiadoje, vietoje?

Kadangi jau esu dalyvavęs Pavergtųjų Europos tautų olimpiadoje (tai buvo atsakas į Londone vykusią olimpiadą, į kurią Lietuva nebuvo kviesta, nes tuo metu buvo ištrinta iš politinio žemėlapio), dabar galiu tik pasidžiaugti, kad sportininkai nebėra priklausomi nuo politinės situacijos ir gali garsinti savo šalį sportiniais laimėjimais.

Parengė Virginijus Savukynas ([email protected])

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų