• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas pareikalavo iš Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Mečio Laurinkaus paneigti klaidingą informaciją, esą kontrabandininkai turi ryšių su Prezidentūros aplinka.

REKLAMA
REKLAMA

"Pastarosiomis dienomis žiniasklaidoje pasirodė Jūsų pasisakymų, kuriuose teigėte, jog tarptautinės kontrabandos grupuotės naudojasi prezidento aplinka, kaip priedanga savo nusikalstamai veiklai. Tai šmeižia ir žemina prezidento instituciją, klaidina visuomenę ir daro didžiulę žalą valstybės interesams", - rašoma prezidento laiške M. Laurinkui.

REKLAMA

Laiške atkreipiamas dėmesys, kad VSD vadovas, remdamasis mažiausiai dvejų metų senumo duomenimis apie kontrabandos mastą ir tarptautinių nusikalstamų struktūrų veikimo būdus, susieja šiuos reiškinius su šiandien dirbančio prezidento institucija. Laiške taip pat pažymima, jog ir Seimo specialioji tyrimo komisija nepatvirtino kaltinimų, kad prezidento institucija būtų susijusi su tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu ir kontrabanda.

REKLAMA
REKLAMA

Ragindamas M. Laurinkų paneigti žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, neva prezidento institucija susijusi su tarptautinės kontrabandos grupuotėmis, valstybės vadovas taip pat akina sutelkti teisėsaugos institucijų pastangas kovai su šiuo nusikalstamu reiškiniu.

"Tuo pačiu, matydamas realiai egzistuojančią kontrabandos problemą šalyje, dar kartą kviečiu visas atsakingas valstybės institucijas ne ieškoti tariamų kaltininkų, o sutelkti jėgas bendrai kovai su kontrabanda", - sakoma prezidento R. Pakso laiške.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų