• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant gresiančios deportacijos iš šalies, Lietuvos pilietybės netekęs dosniausias prezidento Rolandas Paksas rėmėjas Jurijus Borisovas šaiposi iš Seimo specialiosios tyrimo komisijos išvadų, kuriomis remiantis nuspręsta pradėti apkaltos procesą R. Paksui.

REKLAMA
REKLAMA

"Leiskite jums ir visam Seimui padėkoti už didžiulį darbą, renkant šiuos įrodymus ir priimant tokį palankų man (mano šeimai, mano įmonei) sprendimą, kuris jūsų dėka įpareigos Jo Ekscelenciją Rolandą Paksą įvykdyti visų jūsų įrodytus man duotus įsipareigojimus", - rašoma pirmadienį išplatintame bendrovės "Avia Baltika" vadovo J. Borisovo kreipimesi.

REKLAMA

Jame J. Borisovas prašo Seimo "patikslinti sumą", kuria jis galėtų įvertinti savo ieškinį R. Paksui.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas pirmadienį po pietų žurnalistams atsisakė komentuoti J. Borisovo pareiškimą, nes teigė jo dar nematęs.

"Bandant pasityčioti iš komisijos išvadų, siekiama jas tokiu būdu paneigti. Matyt, tam neturima konstruktyvių argumentų", - BNS sakė buvęs Apkaltos komisijos narys konservatorius Jurgis Razma.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorius įtaria, kad toks kreipimasis yra dalis R. Pakso viešųjų ryšių strategijos.

Apkaltos komisija konstatavo, kad per kratas J. Borisovo kompiuteryje rastuose dokumentuose nurodytas J. Borisovo ir R. Pakso susitarimas "realiai buvo sudarytas", nors ir nerastas.

Komisija konstatavo, kad dalis J. Borisovo reikalavimų buvo įvykdyti, o dėl kitų buvo tariamasi per buvusį prezidento verslo partnerį Algirdą Drakšą.

Komisijos išvadose teigiama, kad pagal 2002 metų birželį sudarytą sutartį R. Paksas įsipareigojo paskirti savo dosniausią rėmėją prezidento patarėju, sudaryti palankias sąlygas J. Borisovo bendrovės "Avia Baltika" verslui, sunaikinti jos konkurentę bendrovę "Helisota", paskirti J. Borisovo žmogų į Civilinės aviacijos administraciją, grąžinti rinkimų kampanijai suteiktą pinigų sumą ir finansine ar kitokia forma dvigubai atlyginti J. Borisovo išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot išvadų, J. Borisovas savo ruožtu įsipareigojo suteikti R. Paksui 1 mln. 105 tūkst. JAV dolerių (2,97 mln. litų pagal dabartinį kursą). Oficialiai R. Paksas deklaravo, kad bendrovė "Avia Baltika" jo rinkimų kampanijai skyrė 1,2 mln. litų.

Prieš R. Pakso inauguraciją J. Borisovo kompiuteryje buvo sukurtas dokumentas, kuriame išdėstyti minimalūs prezidento rėmėjo reikalavimai, kuriuos įvykdžius jis sutinka "pasitraukti į šalį" ir nedalyvauti politikoje. J. Borisovas pageidauja būti pakviestas į prezidento inauguraciją, gauti prezidento visuomeninio patarėjo statusą, gauti kokios nors šventės proga ordiną.

REKLAMA

Iš R. Pakso reikalaujama užtarti J. Borisovą susitikimuose su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, žaisti su J. Borisovu tenisą ne mažiau kaip du kartus per savaitę, atvažiuoti su šeima ilsėtis į J. Borisovo vilą kartą per 2 mėnesius ir suteikti J. Borisovui ir jo asmens sargybiniui Lietuvos pilietybę.

R. Paksas praėjusių metų balandžio 11 dieną išimties tvarka suteikė J. Borisovui pilietybę, tačiau pernai gruodį Konstitucinis Teismas konstatavo, kad tai buvo padaryta pažeidžiant Konstituciją ir Pilietybės įstatymą.

Valstybės saugumo departamento siūlymu Migracijos departamentas pripažino J. Borisovą nepageidaujamu asmeniu šalyje ir pasiūlė jam pačiam išvykti.

Antradienį Vilniaus apygardos administracinis teismas ketina nagrinėti J. Borisovo skundą dėl išsiuntimo.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų