• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Rolando Pakso atstovė spaudai Jūratė Overlingienė trečiadienį išplatintame pranešime atmeta kaltinimus, kad žurnalistai yra persekiojami už prezidento kritiką ir jiems yra taikomos sankcijos už nepalankų reportažą. Antradienį buvo panaikinta LNK žurnalisto Petro Lingės akreditacija, kaip manoma, dėl reportažo apie Prezidentūros kavinėje įvykusį prezidento patarėjo Evaldo Vaitkaus ir skandalingojo Vytauto Šustausko susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

“Viešosios informacijos rengėjų akreditavimo Prezidentūroje taisyklėse nurodyta, kad nesant oficialių renginių be papildomo susitarimo jie gali dirbti Spaudos centre (130 kab.) ir Spaudos konferencijų salėje (126 kab.). Į kitas Prezidentūros patalpas viešosios informacijos rengėjai, žurnalistai leidžiami tik iš anksto susitarus su jose dirbančiais Prezidentūros darbuotojais”, teigia J. Overlingienė.

“Drauge su LNK televizijos darbuotojais buvusiems žurnalistams akreditacijos neatimtos, kadangi šie žurnalistai pripažino nusižengę Prezidentūros vidaus tvarkos taisyklėms ir pažadėjo ateityje laikytis darbo drausmės. Tuo tarpu LNK televizijos žurnalistas Petras Lingė pabrėžė pasielgęs sąmoningai ir planuoja taip daryti kiekvieną kartą, kai tik manys, kad tai yra reikalinga”, sako prezidento atstovė spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų