• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apkaltos taikiklyje atsidūręs prezidentas Rolandas Paksas planuoja vizitą į birželio mėnesį Stambule vyksiantį NATO viršūnių susitikimą. Tai tvirtina prezidento patarėjas užsienio politikos klausimais Petras Vaitiekūnas, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 28-29 dienomis Stambule vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Lietuva turėtų dalyvauti jau kaip visateisė Aljanso narė. Šią savaitę Prancūzijai, paskutinei iš devyniolikos dabartinių NATO narių, baigus Aljanso plėtros ratifikavimo procedūrą, Lietuva NATO nare gali tapti keliais mėnesiais anksčiau, negu planuota. Manoma, jog tai gali įvykti iki balandžio mėnesį Briuselyje vyksiančio NATO užsienio reikalų ministrų susitikimo.

REKLAMA

Tačiau dar neaišku, ar R.Paksas bus prezidentu iki birželį vyksiančio NATO viršūnių susitikimo.

Jei šiuo metu dirbanti Seimo Apkaltos komisija pripažins R.Paksui keliamų kaltinimų pagrįstumą, o parlamentarai parems apkaltą, gali būti, kad birželio mėnesį laikinai Lietuvos prezidento pareigas eis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Pasak dienraščio, taip pat manoma, jog tuo atveju, jei birželį apkaltos procedūra tebevyktų, prezidento kelionė į Stambulą būtų dar vienas smūgis Lietuvos prestižui.

REKLAMA
REKLAMA

Aukšti Lietuvos pareigūnai, tarp jų premjeras Algirdas Brazauskas ir užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, yra ne kartą viešai pareiškę apie diplomatinę prezidento izoliaciją. Oficialius vizitus į Lietuvą jau atšaukė Italijos ir Slovakijos prezidentai.

Prezidento patarėjas P.Vaitiekūnas atsisakė sukonkretinti, į kokius vizitus, be Stambulo, šį pusmetį ketina vykti prezidentas. Pasak patarėjo, vizitai planuojami, bet jis negalįs apie tai kalbėti, kol "abi pusės" nesuderino detalių, rašo dienraštis.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų