• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Kai ilgapirščiai vagišiai neseniai nušvilpė kandidato į Prancūzijos prezidentus Nicolas Sarkozy sūnaus motorolerį, jie nenumanė, kad užsimojo kiek per aukštai. Šalies policija skubiai kibo į šią bylą ir, pasinaudojusi pirštų atspaudų bei DNR testais, per dvi savaites sučiupo tris įtariamuosius.
Tačiau kur kas nemalonesnių rūpesčių vagišiai sukėlė pačiam kandidatui Prancūzijos vidaus reikalų ministrui N.Sarkozy. Mat žiniasklaida ir oponentai itin piktai sureagavo į tokį policijos darbo našumą.
Priminę statistiką, kad vien pernai šalyje buvo pavogta 85 tūkst. motociklų ir motorolerių, kritikai suskato piktintis, kad N.Sarkozy nesąžiningai naudojasi savo pareigomis. Pasigirdo kalbų apie viešųjų ir privačių interesų konfliktą.
„Tai dvejopi standartai, – priekaištavo centristų kandidatas į prezidentus Francois Bayrou. – Toks gana smulkus įvykis parodo, kad teisingumo sistema nėra ta pati vargingiesiems ir galingiesiems“.
Vidaus reikalų ministro pareigos apima ir vadovavimą šalies policijai. Tai reiškia, kad N.Sarkozy gali veikti teisėsaugos pajėgų darbą. Bet ministras kritiką dėl minėtų DNR tyrimų pavadino kvaila.
„Policija vykdė savo darbą. Prašau nepainioti į visa tai mano vaikų. Jie nieko neprašė“, – pareiškė N.Sarkozy.
Ministro atstovas spaudai pabrėžė, kad pavogtą motorolerį policija rado atlikdama kratą rūsyje, kuriame buvo laikomi vogti daiktai. Atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad apie šios transporto priemonės vagystę buvo pranešęs N.Sarkozy sūnus ir jo buvusi žmona. Tada buvo patikrinti įtariamųjų pirštų atspaudai bei DNR.
Su N.Sarkozy konkuruojantis Prancūzijos premjeras Dominique'as de Villepinas vakar užtarė vidaus reikalų ministrą. Jis paprašė parlamentarų atsisakyti socialistų mėgstamų „sterilių skandalų“ ir paragino vykdyti orią rinkimų kampaniją.
Bet socialistai ir kiti oponentai nė neketina paleisti šio naujo ginklo. Juo labiau kad tai ne pirmas skandalas, susijęs su galimu pasinaudojimu pareigomis.
Pastaruoju metu socialistų kandidatės Segolene Royal stovykla apkaltino ministrą N.Sarkozy šios politikės teisiniu persekiojimu.
Vakar satyriniame tiriamosios žurnalistikos savaitraštyje „Le Canard Enchaine“ pasirodė pranešimas, kad šalies saugumo agentams pernai lapkritį buvo nurodyta ištirti pačios S.Royal ir jos partnerio Socialistų partijos vadovo Francois Hollande'o nekilnojamąjį turtą.
Dar praėjusią savaitę šis laikraštis pranešė, kad N.Sarkozy biuras policijai nurodė pasidomėti ir S.Royal patarėju aplinkosaugos klausimais Bruno Rebelle'iu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų