• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmasis vicepirmininkas Česlovas Juršėnas skeptiškai įvertino sovietmečio disidento Antano Terlecko siūlymą vienu metu surengti pirmalaikius Seimo ir prezidento rinkimus, ir taip išspręsti Prezidentūros krizę.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Rolandas Paksas pirmadienį (01.19) surengtoje spaudos konferencijoje A. Terlecko pasiūlymą taip pat įvertino neigiamai, bet išsamiau jo nekomentavo.

REKLAMA

Č. Juršėno teigimu, A. Terlecko siūlymas nutraukti kaltinimų prezidentui tyrimą Seime ir surengti pirmalaikius rinkimus neatitinka įstatymų ir Konstitucijos.

Pasak jo, Konstitucija nenumato kitų pirmalaikių prezidento rinkimų pagrindų išskyrus prezidento mirties, ligos, atsistatydinimo ar nušalinimo nuo pareigų apkaltos būdu atvejus.

"Mūsų prezidentas gyvas ir čia negali būti jokių diskusijų", - sakė Seimo narys, pridūręs, jog R. Paksas nesiskundžia ir sveikatos problemomis bei neketina pats atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA

"Apkalta yra vienintelis kelias surengti pirmalaikius prezidento rinkimus", - teigė Č. Juršėnas.

Todėl, pasak jo, siūlydamas nutraukti apkaltą prezidentui ir surengti pirmalaikius prezidento rinkimus A. Terleckas prieštarauja pat sau.

"Jeigu jis nenori apkaltos, tai reiškia, jog jis nori, kad prezidentas atsistatydintų, nes kitaip niekaip neišeina pirmalaikiai rinkimai", - sakė Č. Juršėnas.

Č. Juršėnas taip pat pažymėjo, jog neįmanoma nutraukti kaltinimus prezidentui svarstančios komisijos darbo iki tol, kol ji nepateiks savo išvadų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komisija iki vasario 13 dienos įpareigota pateikti Seimui išvadas, ar kaltinimai prezidentui R. Paksui šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą priesaiką yra pagrįsti.

Patvirtinus kaltinimų pagrįstumą, Seimas turėtų balsuoti dėl prezidento nušalinimo.

A. Terleckas savo pasiūlymą pateikė nebeegzistuojančios Lietuvos laisvės lygos (LLL) vardu.

1978 metais pogrindyje įkurta LLL 2001 metų rudenį kartu su dar trimis nedidelėmis dešiniosiomis partijomis įkūrė Lietuvos dešiniųjų sąjungą (LDS).

Praėjusių metų pabaigoje LDS nusprendus prisijungti prie Tėvynės sąjungos, A. Terleckas pareiškė, kad bus siekiama atkurti LLL veiklą, tačiau ši politinė jėga nėra registruota Teisingumo ministerijoje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų