• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime rengiamą apkaltą prezidentas Rolandas Paksas teigia vertinantis kaip demokratinį procesą, tačiau tuo pat metu kalba apie sąmokslą, kuriuo esą siekiama nuversti prezidentą.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu Lietuvos nacionaliniam radijui ketvirtadienį ryte prezidentas teigė, kad Seime rengiama apkalta yra demokratinis procesas.

REKLAMA

Tačiau vėliau interviu prezidentas pažymėjo, kad sukeltu politiniu skandalu siekiama nuversti prezidentą.

"Jeigu yra iniciatoriai politinio skandalo, kurio tikslas yra - įvardinkim tiesiai - nuversti prezidentą, ir jie piktdžiugiškai džiaugiasi, kad kažkas aplenkia mūsų šalį, patys sukėlę politinį skandalą, nežinau, kodėl jie taip džiaugiasi", - teigė R.Paksas.

Paklaustas, kaip vertina parlamentinės apkaltos komisijos nagrinėjamus jam pateiktus tris rimčiausius kaltinimus - dėl Lietuvos pilietybės suteikimo dosniausiam savo rinkimų kampanijos rėmėjui Jurijui Borisovui, Prezidentūros spaudimo privatiems verslininkams parduoti bendrovės "Žemaitijos keliai" akcijas ir slaptos informacijos nutekinimo iš Prezidentūros, prezidentas pasidžiaugė, kad jų liko tik trys."Buvo 11, dabar sakote, trys. Tai labai gerai. Jeigu tokiu tempu mes eisim ir toliau, tai greitai bus nulis", - teigė R.Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Apkaltos iniciatoriai pateikė šešis kaltinimus R.Paksui šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir priesaiką, vėliau šie kaltinimai detalizuoti 11 punktų. Apkaltos komisija ketina juos sukonkretinti iki 3 pagrindinių kaltinimų.

Kaltinimus prezidentui nagrinėjanti Seimo specialioji tyrimo komisija iki šiol jau apklausė beveik 40 liudytojų.

Apkaltos komisija iki vasario 13 dienos turi Seimui pateikti išvadą, ar kaltinimai prezidentui šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir savo priesaiką yra pagrįsti ir rimti. Savo išvadą dėl kaltinimų pažeidus Konstituciją turėtų pateikti ir Konstitucinis Teismas.Prognozuojama, jog balsavimas dėl prezidento nušalinimo gali būti surengtas balandžio mėnesį. Prezidentui nušalinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų.

Iš viso Seime yra 137 parlamentarai, dar keturios vietos yra laisvos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų