• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pretendentų eiti aukštesnės pakopos teismo teisėjo pareigas motyvais, jų požiūriu į politikos ir teisės santykį, teismų darbą reglamentuojančius įstatymus domėjosi Prezidentas Rolandas Paksas pirmadienį vykusiame susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdamas į Teisėjų atrankos komisijos išvadas, Prezidentas R. Paksas, prieš kreipdamasis į Teisėjų tarybą patarimo, priėmė pretendentus į Vilniaus apygardos administracinio teismo ir į Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjus.

REKLAMA

Atkreipęs dėmesį į naują Teismų įstatymo redakciją, įsigaliojusią 2002 m. gegužės 1 dieną, ir sudariusias prielaidas teisminei valdžiai vykdyti savo paskirtį - užtikrinti teisės viešpatavimą, konstitucinės santvarkos stabilumą, žmogaus ir piliečio teisių ir teisėtų interesų apsaugą, Prezidentas klausė pretendentų nuomonės, kaip būtų galima dar patobulinti šį įstatymą sudarant kuo tinkamesnes sąlygas teismams vykdyti teisingumą.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovas domėjosi, kaip pretendentai vertina Teismų įstatyme reglamentuojamų teismų savivaldos institucijų - Visuotinio teisėjų susirinkimo, Teismų tarybos, Teisėjų garbės teismo, Teisėjų etikos ir drausmės komisijos veiklą.

Susitikimo dalyviai taip pat pasikeitė nuomonėmis, kaip pagerinti teismų darbą siekiant pakeisti neigiamą visuomenės nuomonę į teismus. Kalbėta ir apie administracinių teismų darbą Lietuvai tapus visaverte Europos Sąjungos nare.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų