• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva gavo neoficialių signalų, kad Vakarų demokratinės valstybės laukia prezidento Rolando Pakso atstatydinimo, kaip demokratinių procesų Lietuvoje išraiškos. Tai pirmadienį (01.26) žurnalistams po susitikimo su Seimo pirmininku Artūru Paulausku sakė savaitgalį iš oficialaus vizito JAV grįžęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis.

REKLAMA
REKLAMA

Vašingtone jis susitiko su JAV valstybės sekretoriumi Colinu Powellu (Kolinu Pauelu), Kongreso nariais, įtakingais politikos formuotojais.

REKLAMA

"Jie supranta, remiuosi neoficialiais pokalbiais, apkaltos sėkmingą pabaigą kaip prezidento R. Pakso atstatydinimą", - žurnalistams sakė A. Valionis.

"Mūsų partneriams vakaruose Konstitucinio Teismo sprendimas, kad prezidentas R. Paksas, suteikdamas pilietybę (savo finansiniam rėmėjui Jurijui Borisovui), pažeidė priesaiką ir Konstituciją, yra labai rimtas argumentas", - pažymėjo ministras.

Pasak jo, "ypač iš Vašingtone susitikimų su žydų organizacijomis taip pat dėmesys buvo atkreiptas į tai, kad prezidento R. Pakso aplinkoje daugėja antisemitinių apraiškų, į kurias, jų nuomone, nereaguojama atitinkamai".

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento susitikimuose su visuomene vis dažniau dalyvauja radikalių neformalių ir politinių organizacijų atstovai, tarp jų - ir fašistuojantys ar praeityje antisemitiniais pareiškimais pagarsėję veikėjai.

Seimo vadovas A. Paulauskas, vertindamas užsienio ministro pateiktą informaciją, sakė, kad "Lietuvai leidžiama suprasti, kad demokratiniai instrumentai, kurių imamasi Lietuvoje, turi pasiekti rezultatą, kurį tikimės pasiekti. Palikti susiskaldžiusią visuomenę su fašistuojančiais elementais būtų pavojinga".

Prezidento apkaltos komisija iki vasario 13 dienos turi Seimui pateikti išvadą, ar kaltinimai prezidentui pažeidus Konstituciją ir priesaiką yra pagrįsti ir rimti. Savo išvadą dėl kaltinimų šiurkščiai pažeidus Konstituciją turėtų pateikti ir Konstitucinis Teismas.

Prognozuojama, kad balsavimas dėl prezidento nušalinimo gali būti surengtas balandžio mėnesį. Prezidentui nušalinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų. Šiuo metu Seime yra 137 nariai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų