• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vadovybė vakar pranešė, kad miesto senamiestyje ir centrinėje dalyje įrengti automobilių stovos skaitikliai yra nelegalūs statiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak minėto padalinio vadovo, uostamiesčio Tarybos nario Naglio Puteikio, Klaipėdos valdžia neva nesilaiko nė vieno statybų veiklą reglamentuojančio įstatymo, o pati iš gyventojų reikalauja dvigubai.

REKLAMA

"Klaipėdos senamiestyje pastatyti "parkomatai" yra savavališka statyba. Tai nustatė Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentas, patikrinęs "parkomatų" dokumentaciją. Statytojui - Klaipėdos savivaldybės administracijai - Statybos valstybinės priežiūros departamento vyriausioji specialistė Regina Šolienė surašė savavališkos statybos aktą dėl 137 "parkomatų" statybos", - rašoma išplatintame pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinus paaiškėjo, kad beveik 200 tūkst. litų kainavusi kelių dešimčių lapų apimties stovos skaitiklių išdėstymo schema parengta pažeidžiant įstatymus ir statybos techninius reglamentus, joje nėra Kultūros paveldo departamento atstovų parašų ir antspaudų.

N. Puteikis piktinosi, kad Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovybė "parkomatus" tarsi prilygino pakabinamoms pašto dėžutėms.

"Tačiau šiems automatams turėjo būti išduotas sąlygų sąvadas, parengtas techninis projektas, gautas statybos leidimas, jie turėjo būti pripažinti tinkamais naudoti", - pabrėžiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Vakarų ekspresui" savivaldybių sprendimus revizuojanti Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė teigė, kad "parkomatus" gali tekti net nugriauti.

"Dėl tų automatų išdėstymo, statybos nėra nei Tarybos sprendimo, nei direktoriaus įsakymo. Tai - liūdniausia situacija, nes mes negalėjome reaguoti. Tačiau jei nėra statybos leidimo, techninės dokumentacijos, tai savavališkos statybos turi būti griaunamos. Juk visi žinome, kaip jautriai į tokius piktnaudžiavimus reaguojama po skandalų Kuršių nerijoje, kitose teritorijose. Viskas čia buvo padaryta necivilizuotai, ne pagal įstatymus", - sakė ji.

REKLAMA

K. Vintilaitės nuomone, dabar tolesnių žingsnių turėtų imtis Klaipėdos apskrities viršininko administracija.

"Parkomatai" pastatyti, jie sukelia žmonėms nepatogumų, nors savivaldybės ir turi teisę imti rinkliavas. Asmuo, patyręs nuostolių dėl neteisėtų veiksmų, gali kreiptis į teismą ir reikalauti atlygio", - tikino valdininkė.

Garsus uostamiesčio advokatas Osvaldas Martinkus taip pat svarstė, kad pripažinus, jog "parkomatai" yra pastatyti neteisėtai, žmonės gali kreiptis į teismą.

"Negalėjo žmogus teisėtai mokėti rinkliavą, jei pats pinigų rinkimo automatas stovi neteisėtai. Tik teismai dabar gali nustatyti teisybę", - teigė jis.

Denisas Nikitenka

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų