• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vitas užkariauja Rytus

Azijos šalyse Rusijos estrados artistą Vitą publika sutinka taip, kaip kadaise legendinius „The Beatles“ sutikdavo Amerika, - apie tai „Balsas.lt savaitės“ interviu su Vito prodiuseriu Sergejumi Pudovkinu.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu genialiausias prodiuseris“

Ar tiesa, kad jūsų globojamas Vitas sulaukė neįtikėtinos sėkmės Rytuose, ypač Kinijoje? − „Balsas.lt savaitė“ paklausė neseniai Lietuvoje viešėjusio Vito prodiuserio Sergejaus Pudovkino.

REKLAMA

Vito ir mano pagrindiniai planai šiuo metu yra orientuoti į Rytus: Kiniją, Japoniją, Indoneziją, Korėją. Išvardijau šalis, kuriose pastaruoju metu vyksta didžiausi mūsų koncertai. Pavyzdžiui, stadionuose, kuriuose telpa 50 000 žmonių.

Tai didelis verslas. Nekalbu apie vadinamąją Rusijos estradą, Europos ar Amerikos pramogų verslą. Vitui pavyko patekti į perspektyviausią, turtingiausią ir sudėtingiausią muzikos rinką.

Jaučiu finansinį ir moralinį pasitenkinimą, kad šiame regione jis tapo nacionaliniu simboliu. Vito garbei statomi monumentai, su jo simbolika gaminami mobilieji telefonai ir MP3 grotuvai... Yra sukurta visa industrija.

REKLAMA
REKLAMA

− Kaip paaiškintumėte tokią neįtikėtiną sėkmę?

− Manau, kad šiuo metu esu genialiausias Rusijos prodiuseris. Kaip suprantate, vadyba, finansų ir įvaizdžio politika − pagrindiniai reikalavimai norint užkariauti šalių kaimynių rinką. Kita vertus, visą laiką laikiausi nuomonės, kad didelį verslą turi sudaryti trys dalys: milžiniškas artisto talentas, vadyba ir dideli pinigai. Jei visi šie trys komponentai sudaro visumą − projektas turi perspektyvą.

Skirtingai nuo kitų, tvirtinančių, kad nuvažiuosime ir užkariausime ar parašysime labai gerą dainą, mes tai įrodėme darbais. Įsigilinkite į šiuos skaičius: vien per praėjusius metus pardavėme daugiau nei 150 milijonų diskų ir surengėme 20 koncertų Azijos stadionuose. Šiuo metu tokių rezultatų nėra pasiekęs nė vienas Rusijos artistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pelnytas pripažinimas


− Jei globotumėte kitą artistą, ar Rytuose jo lauktų tokia pat sėkmė?

− Ne. Jūs pamiršote didelį dainininko talentą. Girdėjau apie Vitą daug anekdotų, šmeižto, melo, provokacijų ir kaltinimų naudojant fonogramą. Prie to pripratau.

Manau, kad Vitas yra geras artistas, jei aplink jį kuriama tokia atmosfera. Toks yra pramogų verslas visame pasaulyje. Galime juoktis ar atvirai ignoruoti, bet jo charizma ir individualumas, balsas ir dainavimo maniera užsitarnavo pripažinimą.

Kinijoje, kitaip nei Rusijoje, yra įstatymas, draudžiantis naudoti fonogramą. Neįsivaizduojate, kaip smulkmeniškai ten žiūrima į užsienio artisto pasirodymą.

REKLAMA

− Vitas daug koncertuoja didžiuliuose Azijos šalių stadionuose. Greitai jam nebeapsimokės pasirodyti mažose valstybėse.

− Šiuo atveju Baltijos valstybės konkurencijos išvengs. Prieš kelias savaites koncertavome prestižiškiausioje Bukarešto salėje, kurioje telpa 6 tūkstančiai žiūrovų.

Vitas dainavo ir italų, ir rumunų, ir anglų kalbomis. Man šis pasirodymas buvo labai svarbus signalas, nes šalyje, kurioje nėra buvę rusų estrados, mūsų koncertas tapo anšlaginis, jį filmavo Rumunijos nacionalinė televizija.

Sėkmės suplanuoti neįmanoma

− Ar galima daryti prielaidą, kad ateityje Vitas planuoja tapti toks populiarus Vakarų Europoje, koks šiuo metu yra Azijoje?

REKLAMA

Ar galima suplanuoti sėkmę? Dažniausiai jos sulaukia tas, kuris tokio tikslo neužsibrėžia. Artistas turi dirbti scenoje ir stengtis savo kūryba bei emocijomis padaryti taip, kad kiekvienas žmogus, atėjęs į koncertą, iš jo išeitų laimingas ir kupinas emocijų.

Pasaulyje požiūris į artistus, kuriuos dengia rusiškas šešėlis, yra išskirtinis, jau nekalbu apie kilmę. Neketinu analizuoti politinių priežasčių, nors per derybas su tuo susidūriau.

- Tikriausiai ne veltui atvažiavote į Lietuvą?

- Planuoju Vito koncertus ir šiuo metu vedu derybas. Tikiuosi, kad artimiausiu metu, galbūt net iki vasaros, Vitas atvyks į Lietuvą su nauja koncertine programa, kuri vadinsis „Sugrįžimas namo“. Mano artistui tai bus aktualu ir simboliška. Jo šaknys čia, todėl koncertuoti Baltijos šalyse jam − lyg grįžti namo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI:

Vitas gimė Daugpilyje (Latvija) 1981 metais.

 Tikrasis jo vardas − Vitalijus Vladasovičius Gračiovas.

Vitas tebėra jauniausias Rusijos atlikėjas, koncertavęs Kremliuje.

Ši Rusijos scenos žvaigždė tapo vieninteliu užsienio atlikėju, pasirodžiusiu 2008 metų olimpinių žaidynių atidarymo koncerte Pekine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų