• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV siūlo Iranui „naują pradžią“

JAV prezidentas Barackas Obama pasiūlė santykiuose su Iranu viską pradėti iš pradžių. Tokius žodžius JAV prezidentas išsakė tiesioginiame vaizdo kreipimęsi į Irano žmones. „Mano administracija dabar yra įsipareigojusi diplomatijai, kuri apima visą eilę mums svarbių reikalų“ - teigė B. Obama.

REKLAMA
REKLAMA

„JAV nori, kad Irano Islamo Respublika užimtų jai prideramą vietą tautų bendrijoje. Jūs turite teisę, tačiau ji ateina su atsakomybe“ - teigė B. Obama. JAV prezidentas teigia, kad šalys turi įveikti ilgą laiką jas skiriančius nesutarimus, tačiau tai padaryti esą nebus lengva.

REKLAMA

Jo kreipimasis sutapo su Irane švenčiamu Novruzo festivaliu, per kurį iraniečiai švenčia pavasario pradžią. Santykiai tarp Vašingtono ir Teherano itin suprastėjo dėl Irano vykdomos branduolinės programos. JAV įtaria, kad Teheranas slapta siekia pasigaminti branduolinį ginklą.

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas pasveikino B. Obamos pranešimą, tačiau pareiškė, kad JAV prezidentas turine tik kalbėti, tačiau ir imtis veiksmų. Ali Akbaras Javankerfas pareiškė, kad nesutarimai tarp dviejų šalių buvo „priešiškos, agresyvios ir kolonialistinės JAV vyriausybės politikos“ padarinys. Vašingtonas esą turi pripažinti savo praeities klaidas, jei nori užmegzti naujus santykius su Iranu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų