• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orlaivių gamintoja „Airbus“ su Kinijos pramonės partnerių grupe įsteigė bendrą įmonę – gamybos centrą Harbine, Kinijoje. Jame bus gaminamos sudedamosios Airbus A350 XWB ir Airbus A320 šeimos lėktuvų dalys bei komponentai, rašoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos partneriai yra Harbin Aircraft Industry Group Company Limited (HAIG), Aviation Industry Company Limited (HAI), Avichina Industry&Technology Company Limited (AVICHINA) ir Harbin Development Zone Heli Infrastructure Development Company Limited (HELI).

REKLAMA

Sutartis dėl gamybos centro steigimo buvo pasirašyta šių metų sausio 30 dieną Madride, Ispanijoje. Sutartį pasirašė Airbus China prezidentas Laurence Barron ir HAIG ir HAI vadovų tarybos pirmininkas Pang Jian. Ceremonijoje dalyvavo Kinijos premjeras Wen Jiabao ir Ispanijos Ministras Pirmininkas José Luis Rodríguez Zapatero.

Harbin Hafei Airbus dalių gamybos centras bus įkurtas 2009 metais. HAIG priklausys 50 proc. akcijų, Airbus China – 20 proc., o HAI, AVICHINA ir HELI atiteks po 10 proc. akcijų. Gamybos darbus tikimasi pradėti 2009 metų rugsėjį, o iki 2010 m. pabaigos naujoji gamykla pilnai turėtų būti parengta darbui.

REKLAMA
REKLAMA

Gamybos centras gamins didžiąsias A350 XWB dalis. Kinijoje planuojama gaminti 5 proc. A350 XWB lėktuvo karkaso. Šios dalys bus gaminamos naudojant naujausias sudėtines gamybos technologijas, paremtas Airbus standartais ir procesais.

„Pasirašius šią sutartį HAIG, HAI ir Airbus tampa rizikos partneriais. Drauge priimsime iššūkius, kylančius dėl pasaulinio ekonomikos lėtėjimo. Tikime, kad ateityje Kinijos ekonomika augs, o šios šalies aviacijos pramonė plėtosis kartu su Airbus. Ir toliau skatinsime bei plėsime mūsų strateginį bendradarbiavimą“, – sako Pang Jian.

Lėktuvų gamintojas Airbus yra įsipareigojęs sudaryti ilgalaikę strateginę partnerystę su Kinija. Tikimasi, kad Airbus ir Kinijos aviacijos pramonės gamybinio bendradarbiavimo vertė sieks 200 milijonų dolerių per metus 2010 metais ir 450 milijonų dolerių per metus – 2015 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų