• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eilės išsinuomoti socialinį būstą Lietuvoje ilgėja, tuo tarpu tokių būstų pasiūla gerokai atsilieka nuo paklausos.

REKLAMA
REKLAMA

Statistikos departamentas pranešė, kad išsinuomoti socialinį būstą Lietuvoje pernai pageidavo apie 23,76 tūkst. šeimų, o iš savivaldybių jį pavyko išsinuomoti 821 šeimai - atitinkamai 17 proc. daugiau bei 11 proc. mažiau nei 2007 metais.

REKLAMA

Daugiausia gyvenamųjų patalpų savivaldybės išnuomojo jaunoms šeimoms (26 proc.) bei šeimoms iš bendrojo (24 proc.) ir neįgalių asmenų (21 proc.) sąrašų. Vidutiniškai viena šeima išsinuomojo apie 44 kvadratinius metrus naudingojo ploto.

Praėjusių metų gruodžio 31 dienos duomenimis, į socialinį būstą pretendavo 7433 jaunos šeimos (2007-aisiais - 6747), našlaičių ir likusių be tėvų globos asmenų sąraše buvo 2048 asmenys (1659), vadinamajame bendrajame sąraše - beveik 8 tūkst. pretendentų (7021), pageidaujančiųjų pagerinti gyvenimo sąlygas ir teisę į tai turinčiųjų sąraše - 572 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia norinčiųjų išsinuomoti savivaldybių gyvenamąsias patalpas yra Vilniaus (28 proc.), Kauno (22 proc.), Klaipėdos (11 proc.) miestų savivaldybėse.

Statistikos departamento pranešime teigiama, kad pernai būsto kreditus, asmenims (šeimoms), turintiems teisę į valstybės paramą, teikė trys bankai - SEB bankas, "DnB Nord" ir "Danske Bank" Lietuvos filialas, iš šių bankų 429 asmenys gavo 60 mln. litų vertės kreditų. Valstybės remiamų kreditų limitą bankams kiekvienais metais pagal savivaldybes paskirsto Finansų ministerija.

Daugiausia valstybės remiamais būsto kreditais pasinaudojo asmenys (šeimos) Kauno, Vilniaus, Panevėžio bei Šiaulių miestų savivaldybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų